Skip to main content

YogaWeekend på vakre Inderøy

Denne sommeren vil vi ønske velkommen til en oval yogaweekend på Inderøy, noen mil nord for Trondheim. Her skal vi praktisere yoga i vakre omgivelser, vi skal spise kortreist mat og nyte vin fra en rikholdig vinkjeller. Og er ikke det nok, så kan vi dra ut å oppleve «Den Gyldne Omvei», på sykkel eller til fots.

For hvem passer disse yogaklassene?

Disse tre dagene med yoga vil passe for deg som har noe kjennskap til yoga. Vi legger opp til fine og rolige yogaklasser, med en kombinasjon av vinyasa, yin og stretch. Du trenger ikke å være «ekspert» eller "øvet" for å kunne delta.

Hvor skal samlingen være?

Jægtvolden Fjordhotell på Inderøya vil være vår «tumleplass» denne helgen. Ved soloppgang og på ettermiddagen skal vi praktisere yoga under åpen himmel, eller innendørs om været skulle tilsi det. På dagtid kan du leie sykkel og dra på opplevelsestur langs «Den Gyldne Omvei». 

Det er også fine kulturstier i nærområdet for de som foretrekker å ta turer til fots. Og vil du bare slappe av og nyte livet i nærheten av hotellet, kan det også varmt anbefales. Med en stor slette ned mot fjorden, benker, paviljong og en liten strand, ligger forholdene tilrette for å senke skuldrene. 

Den Gyldne Omvei

Jægtvolden Fjordhotell ligger langs veistrekningen Den Gyldne Omvei. Denne gyldne omveien går gjennom vakkert kulturlandskap i Inderøy kommune nord i Trøndelag, med mat, kunst- og kulturopplevelser underveis. Her kan du besøke kunsthåndverkere i sine verksted, produsenter av gårdsmat, historiske minnesmerker, galleri og kunstmuseum og skulpturpark. Hvilepulsen er gjerne litt lavere på Inderøy enn andre steder, og det vil også du oppdage når du kommer dit på besøk.

Du kan lese mer om Den Gyldne Omvei ved å trykke på denne lenken

Aina - Vår yogainstruktør

Aina er den som vil ha ansvaret for yogaundervisningen. Mange av dere kjenner henne fra Rundtomkring sine yogareiser på Kreta der hun har undervist til stor glede for deltakerne. 

Ved behov vil vi hente inn Linda eller Sigrid, våre to øvrige instruktører, .

Du kan lese mer om bakgrunnen deres under menypunktet «Om oss» eller ved å klikke på denne lenken

Antall deltakere per yogainstruktør

På turene til Inderøy, legger vi opp til cirka 15 deltakere per tur. Hvis interessen er stor, vil vi vurdere å ta inn flere deltakere, og eventuelt forsterke med en ekstra yogainstruktør.

Reiseleder

På denne turen vil det også være en reiseleder til stede. Reiselederen skal sørge for at gruppen får rom, mat, eventuelt følge på fotturer og sykkelturer og ellers være tilstede og sørge for at alle trives.

Vinyasa og Yin Yoga

Våre yogainstruktører underviser alle i vinyasa yoga som knytter pust og bevegelse sammen i en dynamisk flyt. De kombinerer tradisjonelle yogaøvelser med nyere øvelser slik at du får trent opp balanse, styrke, konsentrasjon, koordinasjon og smidighet. 

I tillegg til vinyasa vil de også undervise yin yoga med fokus på å bedre fleksibilitet rundt hofter, bekken og rygg. I yin yoga holder vi posisjonene over lengre tid og kombinerer dette med dyptgående avspenning og pust. Vi søker her etter å tøye og åpne i dyptgående muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd.

Undervisningen foregår med omtanke og blikk for de som er med dem, og timene tilpasses deretter. 

Ny på yoga?

Denne samlingen på Inderøya passer både for nybegynnere og deg som er mer erfaren. 
Som nybegynner bør du som et minimum vite hva yoga er, og gjerne også teste ut en yogatime på et senter eller hjemme ved hjelp av YouTube eller en app. 

Hva sier tidligere deltakere om yogareisen

Conny Graumann – skriver følgende etter å ha deltatt på yogareise med Rundtomkring:

«Flinke yogainstruktør Aina ledet oss gjennom to yogaøkter daglig. 1,5 time vinyasa hver morgen og 1,5 time yinyoga på ettermiddagen. Variert, utfordrende og med flott veiledning. Kan det bli bedre?»

Og Tone Reinertsen, årlig deltaker på yogareisene våre, sier følgende:

"Å starte dagen med yoga ute under en tidlig, åpen himmel, og runde av før middag med yinyoga gjorde virkelig godt, og ga meg inspirasjon til mer yoga. Linda og Aina tar seg fint av yogautøvere på alle ferdighetsstadier: De forklarer øvelsene godt, oppmuntrer og gir tips – og utfordrer oss til å tøye grensene litt, samt hoftene".

Drop-in

Er du bosatt på Inderøya og nysgjerring på yoga, er du velkommen til utendørs drop-in time, kr 250 per gang. 

Ved nedbør eller sterk vind, flytter vi timene innendørs, og av smittevernhensyn (en-meter'n) har vi ikke kapasitet til å ta i mot ekstra deltakere.

Ta gjerne kontakt i forkant for å avtale drop-in, telefon 91819937. 

Varmt velkommen!

Hvis du synes dette høres spennende ut, og du har lyst til å tilbringe noen dager med oss på Innerøy i sommer, ber vi deg lese resten av reisebeskrivelsen før du legger inn bestilling.

Har du spørsmål, ring meg gjerne for en uforpliktende prat. Jeg er stort sett tilgjengelig alle dager mellom 08:00 og 20:00.

Varmt velkommen! Håper å se deg på Inderøya!

Vennlig hilsen
Ninette Sjåfjell
Rundtomkring AS
Telefon 91819937

Forbehold

Forbehold om antall deltakere

Det er tilstrekkelig antall deltakere til å gjennomføre yogaarrangementene, både i juli og i august.

Forbehold knyttet til korona/Covid-19

Dersom det foreligger restriksjoner fra offentige myndigheter som er til hinder for å kunne gjennomføre arrangementet, eller om det oppstår andre forhold knyttet til sikkerhet, forbeholder vi oss å avlyse med 14 dagers varsel. 

Refusjon

Dersom vi kansellerer arrangement i henhold til ovenstående, vil innbetalt forskudd refunderes (ombookes til annen reise eller utbetales via bank).

 

Hva er inkludert

I pakkeprisen på 7.500 kr er følgende inkludert

 • Tre overnatting i tomannsrom på Jægtvolden Fjordhotell. Enkeltrom er tilgjengelig for et tillegg på kr 1.100
 • Frokost tre dager
 • Middagsbuffet fredag og lørdag, drikke ikke inkludert
 • Festmiddag lørdag kveld, drikke ikke inkludert. 
 • Seks yogaøkter, hver på cirka to timer
 • To tilrettelagte turer (fredag og lørdag) til fots eller på sykkel, avhengig av deltakernes ønsker og interesser
 • Fri prøving av kajakkpadling. Begrenset kapasitet, og vi kan derfor ikke garantere at samtlige får anledning til å padle

Hva er ikke inkludert?

 • Reise til/fra Jægtvolden, se eget punkt om reise/transport
 • Lunsj alle dager
 • Drikke til middag
 • Leie av sykkel, kr 300 per døgn, inkludert levering og henting på Jægtvolden. Det er selvfølgelig også mulig å ta med egen sykkel
 • Private yogatimer med Aina, kr 450 kroner for 50 minutter

Dagsprogram

Torsdag: Ankomst Jægtvolden

 • Formiddag - Deltakerne ankommer Jægtvolden med bil, tog eller annet. Se eget punkt om reise/transport
 • 14:00 - Felles lunsj for de som ankommer tidlig
 • 15:00 - Innsjekk rom
 • 17:00 - Vi ønsker velkommen
 • 17:30 - Ettermiddagsyoga. Vi starter med cirka 30 minutters fokus på mobilitet, så 45 - 60 minutter med myk yoga/stretch/yin. De siste 30 - 45 minuttene består av «teori» der vi går litt inn på typiske «fallgruver» - Hva må vi passe på? Aktuelle problemområder kan være vonde knær, dårlig balanse, hypermobile ledd o.s.v. Vi kan eventuelt også «bryte ned» spesifikke øvelser for å se nærmere på disse, for eksempel hvordan skal jeg egentlig plassere føttene, skal hofta rotere inn eller ut, hvordan kan jeg tilpasse denne øvelsen så den blir riktig for meg?
 • 20:00 - Middag

Fredag og lørdag – Yoga og utflukter i nærområdet

 • 07:00 - Morgenyoga. Vi starter med15-20 minutter pranayama, det vil si at vi jobber med pusten og ulike pusteøvelser. Vi fortsetter så med en oppkvikkende vinyasatime; bevegelse og pust med ulike tema/fokus hver dag.
 • 09:00 - Frokost
 • 10:00 - Ut på tur, på sykkel eller til fots. Vi organiserer vandretur og/eller sykkeltur med utgangspunkt i Jægtvolden. Vi legger opp til å spise lunsj på langs ruta. 
 • 10:00 - Mulig å booke personlig yogatime med Aina. Begrenset kapasitet
 • 10:00 - Vi tar med to - tre kajakker til Jægtvolden slik at de som er nysgjerrig på padling, kan få en tur på fjorden med Odd Gunnar (padleinstruktør).
 • 17:30 - Ettermiddagsyoga. Se beskrivelse under "Ettermiddagsyoga" torsdag. 
 • 20:00 - Middag - Festmiddag på lørdag

Søndag: Yoga og hjemreise

 • 08:00 - Morgenyoga. Se beskrivelse under "Morgenyoga" fredag/lørdag.  
 • 10:00 - Frokost
 • 12:00 - Utsjekk av rom
 • 13:00 - Avslutning og hjemreise

Tidspunkter for de ulike aktivitetene kan tilpasses gruppens ønsker.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Reise til Inderøy

Jægtvolden Fjordhotell ligger på Inderøy, to timers reise nord for Trondheim, en time fra Trondheim Lufthavn og en halv times kjøring sør for Steinkjer.

Reise til/fra Inderøy

Tog og sykkel

 • Sjekk med VY dersom du ønsker å ta med egen sykkel på toget
 • Nordgående tog (Trønderbanen/Nordlandsbanen) fra Trondheim eller Trondheim Lufthavn til Røra, videre med lokal tilbringertjesteste til Jægtvolden
 • Sørgående tog (Trønderbanen/Nordlandsbanen) fra Steinkjer til Røra, videre med lokal tilbringertjesteste til Jægtvolden
 • Buss fra Steinkjer til Røra, videre med lokal tilbringertjesteste til Jægtvolden
 • Egen bil er også et alternativ. Det tar cirka to timer å kjøre fra Trondheim, fra Trondheim Lufthavn cirka en time. Ta av fra E6 på Røra, skiltet med "Den Gyldne Omvei". Kjør gjennom Straumen og følg skilting til Jegtvolden.
 • Vi kan være behjelpelig med å formidle samkjøring. Gi beskjed dersom du har ledig plass i bil eller du trenger skyss. 

Informasjon om tilbringertjenesten fra/til Røra finner du her. Prisen er kr 40 per person per vei. Merk er at det på nettsidene til ATP (lenke i forrige setning) per i dag en en feil i rutetidene på nordgående tog. Det mangler følgende tidspunkene, kl 08:09 og 13:08. ATB vil korrigere dette, men vi vet ikke når det blir gjort.

 

Pakkeliste

Pakkeliste

Hva skal du ha med på yogaweekend?

For yogatimene utendørs:

 • Egen yogamatte. Den kan gjerne være gammel og slitt, men velg gjerne en som er litt tykk 
 • Ekstra støtte til kne/hånd. Kan gjerne være et pledd eller en handduk
 • Tynt pledd til bruk under shavasana (samme pledd som anbefalt i forrige kulepunkt)
 • Lette ledige klær som ikke strammer, for eksempel en tynn bukse og en genser (turklær), evt tynt ullundertøy om det har med det. Det kan være kjølig utendørs, spesielt på morgenen. Blir det regnvær eller sterk vind, trekker vi innendørs. 
 • Hodeplagg/caps som skygge for solen

For fotturer/sykkelturer

 • Liten sekk – for å bære vann, litt niste og badetøy
 • Joggesko/lette tursko, og uteklær tilpasset de neste dagers værmelding.
 • Ta gjerne med egen sykkel eller kajakk, om du ønsker det

Festmiddag

 • Lørdag kveld er det festmiddag, og da kan det være hyggelig å pynte seg litt ekstra