Skip to main content

Yoga og fotturer i Sougia

Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt

Har du lyst til å praktisere yoga i vakre omgivelser på Kretas sørvestkyst? Dersom du har erfaring med vinyasa eller ashtanga yoga og har lyst til å utfordre deg selv, er du velkommen til å delta på yogaretreat sammen med oss. I tillegg til yogaen kan vi by på idyllisk landsbyliv, lokal mat og flotte fotturer i nærområdet. 

På denne yogareisen vil Sougia, en idyllisk landsby sørvest på Kreta, være vår «tumleplass». Ved soloppgang og på ettermiddagen skal vi praktisere yoga under åpen himmel. På dagtid kan du slappe av og nyte livet på stranden eller ta beina fatt og gå på fine fotturer i nærområdet.

Vi overnatter på et familiedrevet hotell, og vi deler gode måltider på små lokale tavernaer. Kosten består av lokale spesialiteter, slik som gresk salat, tzatziki og forøvrig et stort utvalg vegetarretter.

Sougia

Sougia ligger langt utenfor allfarvei, ved havet sørvest på Kreta. Denne lille landsbyen er ikke bare et feriested, her kan du også oppleve gresk landsbyliv året rundt. Her er det unger som spiller fotball i gatene, menn som slapper av på kafe og kvinnene som har sitt eget fellesskap i bakgatene. Landsbyen har flere servicetilbud slik som flere gode tavernaer, to lokale barer, et bakeriutsalg og to små dagligvarebutikker. Sougia har også en lang, flott badestrand, og er omkranset av en natur som innbyr til fotturer.

Yogaturen

Dette er en tur for deg som har erfaring med vinyasa eller ashtanga yoga og har lyst til å lære mer og utfordre deg selv.

Våre yogainstruktører

Linda Holmen og Aina Elise Holmgren er våre to svært dyktige yogainstruktører. I løpet av de siste fire årene har de undervist på flere yogareiser på Kreta i regi av Rundtomkring, til stor glede fra deltakerne på disse turene.

Nå er vi så heldige at vi også har fått med en av dere dyktige kollegaer, Sigrid Setsaas.

Du kan lese mer om bakgrunnen deres under menypunktet «Om oss» eller ved å klikke på denne lenken.

Linda, Aina og Sigrid vil undervise hver for seg eller sammen, avhengig av antall deltakere på den enkelte tur. 

Antall deltakere per yogainstruktør

Uavhengig av antall deltakere, vil det på samtlige yogareiser være en reiseleder tilstede. Reiselederen skal sørge for at gruppen får rom, mat, følge på fotturer og rett og slett være tilstede og sørge for at alle trives.

På yogaturer med inntil 14 deltakere, vil det være en yofainstruktør som har ansvar for undervisningen. Ved 15 - 20 deltakere vil være to yogainstruktører som deler på undervisningen. 

På turene i Sougia 2020, legger vi opp til 14 deltakere. Aina vil ha ansvaret for yogaundervisningen i mai, og Sigrid for gruppen i oktober. Og er vi heldige, kommer det en ekstra yogainstruktør på begge disse turene!

Vinyasa og Yin yoga

Våre yogainstruktører underviser alle  i vinyasa yoga som knytter pust og bevegelse sammen i en dynamisk flyt. De kombinerer tradisjonelle yogaøvelser med nyere øvelser slik at du får trent opp balanse, styrke, konsentrasjon, koordinasjon og smidighet. 

I tillegg til vinyasa vil de også undervise yin yoga med fokus på å bedre fleksibilitet rundt hofter, bekken og rygg. I yin yoga holder man posisjonene over lengre tid og kombinerer dette med dyptgående avspenning og pust. Man søker her etter å tøye og åpne i dyptgående muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd.

Undervisningen foregår med omtanke og blikk for de som er med dem, og timene tilpasses deretter. 

Ny på yoga?

Har du liten eller ingen erfaring med yoga, ta kontakt med oss for å få råd om hvordan du kan trene deg opp til å delta på denne yogareisen.

Hva sier tidligere deltakere om yogareisen

Conny Graumann – skriver følgende etter å ha deltatt på yogareise med Rundtomkring:

«Flinke yogainstruktør Aina ledet oss gjennom to yogaøkter daglig. 1,5 time vinyasa hver morgen og 1,5 time yinyoga på ettermiddagen. Variert, utfordrende og med flott veiledning. Kan det bli bedre?»

Og Tone Reinertsen, årlig deltaker på yogareisene våre, sier følgende:

"Å starte dagen med yoga ute under en tidlig, åpen himmel, og runde av før middag med yinyoga gjorde virkelig godt, og ga meg inspirasjon til mer yoga. Linda og Aina tar seg fint av yogautøvere på alle ferdighetsstadier: De forklarer øvelsene godt, oppmuntrer og gir tips – og utfordrer oss til å tøye grensene litt, samt hoftene"

Dagsprogram

Generelt dagsrytme

 • Morgenyoga kl 07:00 – 1,5 timer
 • Frokost cirka kl 08:45
 • «Ut på tur» kl 10:00 – 14:00, individuelt eller med turleder
 • Individuell lunsj eller felles lunsj etter avtale
 • Ettermiddagsyoga kl 17:30 – 1,5 timer
 • Middag kl 19:30

For turer som går på høsten, vil morgenyogaen starte ved soloppgang, cirka en halv time senere. For øvrig kan tidspunkter for de ulike aktivitetene tilpasses gruppens ønsker.

Lørdag: Ankomst Chania

Vi arrangerer busstransport fra flyplassen til sørvestkysten etter Norwegian sin ankomst fra Oslo kl 19:10. Bussturen til Sougia tar cirka to timer.

Søndag – fredag – Utflukter i nærområdet

Denne uken skal vi ha tilhold i Sougia, en idyllisk landsby ved havet.

Det er fine forhold for fotturer i umiddelbar nærhet rundt landsbyen.

Rundtomkring vil i løpet av uken arrangere tre fotturer av 2 – 3 timers varighet. Det er også mulig å utforske lokale turstier på egen hand.

Vi kan også tilrettelegge for utflukt gjennom Samariakløften, for de som ønsker det. En slik utflukt vil ta hele dagen. Kostnadene for denne utflukten vil være cirka 35 euro.

Lørdag: Hjemreise

Etter en siste rolige formiddag på sørvestkysten av Kreta, tar vi farvel for denne gang.

Fellestransport til flyavgang med utreise lørdag fra kl  18:00 og senere (Korresponderer med Norwegian sine direkteflight'er til Bergen og til Oslo)

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Pakkeliste

Hva skal du ha med på yogaferie?

For yogatimene:

 • Egen yogamatte. Den kan gjerne være gammel og slitt, men velg gjerne en som er litt tykk da vi flere dager skal gjøre yoga på hard underlag (betong)
 • Ekstra «matte» til kne/hånd. Kan gjerne være et badehandkle/tynt fleecepledd
 • Lette ledige klær som ikke strammer, for eksempel en tynn bukse og en genser (turklær), evt tynt ullundertøy om det har med det. Det kan være litt kjølig enkelte morgener
 • Hodeplagg/caps som gir skygge for morgensolen

Spesielt for yinyoga

Under yinyogatimene har vi behov for støtte opp for eksempel legger/lår. For å lage slik støtte kan du ta med et badehåndkle og/eller et tynt fleecepledd som du kan rulle sammen. Vi har kjøpt inn noen tynne pledd, men vi har ikke nok til alle.

For fotturer

 • Liten sekk – for å bære vann, litt niste og badetøy
 • Gode tursko/trekkingsko med stiv såle, eller en litt kraftig joggesko med ditto såle.
 • Lette turklær (shorts og t-skjorte).

Generelt

 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Lett/tynn vindjakke eller tynn dunjakke
 • Badetøy og håndkle for strandbruk (og eventuelt også yoga – se over)
 • Hodeplagg/caps for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig
 • Solkrem
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Reisesyketabletter for deg som lett blir syk i bil/båt (husk at vi reiser om kvelden når det er mørkt ute)
 • Myggmiddel (Det kan være lokale forekomster av mygg)
 • Nylonvask eller annet vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera

Kontanter

Vi anbefaler å ta med kontanter/euro på turen, da det fortsatt er mange kafeer og butikker der du ikke kan betale med kort, spesielt på små beløp. Det er minibank i Sougia, men den etterfylles kun en gang per uke og kan derfor enkelte perioder være tom for penger.

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.