Skip to main content

Lett og fin fottur langs kysten

Dette er en flott fottur som over flere år har vært et fast og populært innslag i turprogrammet vårt. Turen passer for deg som foretrekker relativt korte dagsetapper og ikke så store stigninger. Til tross for dette, er denne turen vel så fin som våre øvrige fotturer. Vi gjør vi oppmerksom på at turen kan inneholde enkelte luftige partier.

En lettere fottur mellom små landsbyer

Turene vi skal gå denne uken er satt sammen av relativt korte dagsetapper med små høydeforskjeller. Dette programmet passer derfor godt for vanlige mosjonister og de som ønsker å ha litt tid til å studere blomster- og fuglelivet langs ruta.

På denne fotturen overnatter vi i de små kystbyene Loutro, Agia Roumeli og Sougia. Vi tar dagsturer i nærområdet, blant annet til oldtidsbyen Lissos, ned den frodige Agia Irini-kløften samt en tur ut på den greske landsbygda. Vi tar også turen fra Loutro til Agia Roumeli, en av de vakreste kystvandringene på Kreta.

Underveis på turen blir vi tatt varmt imot av våre greske venner. Overalt der vi ferdes er det fine forhold for forfriskende bad i det vakre Middelhavet.

Sprek nok

Vi ønsker at våre turdeltakere skal komme på tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med fire ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået på de aktuelle turene.

Denne turen er kategorisert som Niva 1, og er blant våre letteste fotturer. Du kan lese mer om Nivå/Vanskelighetsgrad ved å klikke her.

"Turene under denne kategorien går i relativt lett terreng uten mye stigning, og dagsetappene strekker seg normalt til maksimalt fire timer effektiv gåtid. For å delta på denne turen, må du være vant med å ferdes ute i naturen, og du må ha normal kondisjon og god balanse. Du må også ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager. Enkelte etapper kan oppleves som ubehagelig for deg som sliter med høyder. Det er viktig å merke seg at vi setter sikkerhet framfor alt, og ikke legger turer i områder som vi opplever som utrygge".

Dagsprogram

Lørdag:  Ankomst

Ankomstdagen reiser vi samlet fra Chania flyplass (etter flyankomst fra Oslo kl 19:10) til Sougia, en liten landsby sørvest på Kreta

Etter en sen ankomst i Sougia, er det tid for et lett kveldsmåltid og litt "bli kjent"-prat.

Busstur 2 timer
Overnatting i Sougia

Søndag: Oldtidsbyen Lissos

Ukens første fottur går til oldtidsbyen Lissos.

Fra Sougia følger vi den frodige Selinoukløften et stykke før stien slynger seg opp til en høyslette, cirka 250 meter over havet. Herfra har vi en fantastisk utsikt over oldtidsbyen Lissos, som er målet for dagens tur. I Lissos kan vi utforske gamle ruiner, deriblant restene etter tempelet Asklepieion og flere romerske graver. Vi spiser medbragt lunsj og tar kanskje en svømmetur før vi returnerer samme vei tilbake Sougia.

Turens lengde er 6 kilometer/cirka 3 timer
Terrenget er stigende/fallende fra havnivå til 250 m.o.h.
Overnatting i Sougia

Mandag: Agia Irini-kløften

Etter tidlig frokost, setter vi oss på lokalbussen som bringer oss opp i høyden. Turen starter i Agia Irini, 600 m.o.h, og følger kløften med samme navn ned mot Sougia.

Agia Irini-kløften kalles ofte for «lillebroren» til den mer kjente Samariakløften. Samariakløften er nok mer storslått, mens Agia Irini-kløften til gjengjeld mindre tilrettelagt, noe som gjør kløften til en veldig fin opplevelse.

Er vi heldige, kan vi på denne turen møte den sjeldne fjellgeiten kri-kri.

Det er skygge på denne turen, med unntak av de siste to kilometerne som går delvis i tørt elveleie og delvis på asfaltert vei.

Turens lengde er 10 kilometer/cirka 4 timer
Terrenget er fallende fra 600 m.oh. til havnivå.
Overnatting i Sougia

Tirsdag: Fridag i Agia Roumeli

Vi sjekker ut av hotellet i Sougia og tar morgenfergen til Agia Roumeli, en hyggelig liten landsby helt uten veiforbindelse.

Dagen er til fri disposisjon, enten du ønsker å slappe av på stranden eller du er klar for en kort fottur i nærområdet.

Området rundt Agia Roumeli byr på flere turmuligheter, blant annet Samariakløften og to venetianske festninger som ligger fint til oppe i høyden.

Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag: Agia Roumeli - Loutro

Dagens vandretur går i variert terreng langs kysten. Vi følger stien gjennom pinjeskog, forblåste klipper og gammelt kulturlandskap før vi tidlig på ettermiddagen ankommer Loutro.

Turen byr på flere fine badestrender, blant annet Marmara Beach. Her kan vi ta et bad, svømme i grotter og spise lunsj på "verdens beste" strandraverna.

Denne dagsetappen er litt lenger enn det som er vanlig for en Nivå 1-tur. Turen kan, dersom noen ønsker det, kortes ned ved å ta taxibåt det siste stykket fra Marmara til Loutro.

Turens lengde er 15 kilometer/5 timer
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 125 meter
Overnatting i Loutro

Torsdag: Rundtur fra Loutro via Livaniana

Etter frokost legger vi ut på en flott og variert tur på den greske landsbygda.

Vi setter kursen mot Livaniana, en fraflyttet landsby i fjellet ovenfor Loutro. Her kan vi nyte en fantastisk utsikt utover det Libiske hav før vi fortsetter ned den vakre Aradenakløften mot Marmara Beach. Kanskje det kan friste med lunsj på Marmara også denne dagen? Fra Marmara går turen tilbake til Loutro.

Turens lengde er 11 kilometer/5 timer
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 250 meter
Overnatting i Loutro

Fredag: Loutro - Sfakia

Ukens siste fottur går går i vakkert kystlandskap mellom Loutro og Sfakia.

Om turens høydepunkt er den flotte badestranden, Sweetwater Beach, eller utsikten som etter hvert åpner seg mot Loutro, er opp til den enkelte å avgjøre. Fint er det uansett!

Vi tar ettermiddagsbussen tilbake til Chania. Etter å ha sjekket inn på hotellet, er vi klar til avskjedsmiddag på en hyggelig taverna i gamlebyen.

Turens lengde er 6 kilometer /2 timer
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 100 meter
Overnatting i Chania

Lørdag: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og deltakerne kan disponere dagen fritt i Chania. 

Kanskje blir det tid til en bytur eller en tur på stranden før den enkelte reiser til flyplassen med flybuss eller drosje?

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Hva skal du ha med – og hvordan pakke?

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye. Vi arrangerer bagasjetransport mellom de ulike overnattingsstedene, men ber deg likevel å pakke lett og smart, og kun ett kolli (koffert/bag etc.) per person.

De dagene vi er ute på tur, er antrekket shorts, t-skjorte og solhatt/caps. Om kveldene spiser vi middag utendørs, gjerne iført turbukse og fleecejakke/lett dunjakke. Siste dagen i Chania, kan det være greit å ha fine med «byklær».

Godt skotøy er en forutsetning for en vellykket tur. Vi anbefaler en lett fjellskol med god ankelstøtte og solid såle. Skoene må være godt brukt/inngått før du legger på tur. Vi skal vandre i til sammen seks dager, og ingenting er mer ødeleggende enn vonde gnagsår.

Et godt råd er å ta med et par lette joggesko i tillegg til turskoene. Disse kan være gode å bytte til i tilfelle såre bein. Joggesko er også fint å ha på ettermiddag og kveld.

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy
 • Drikkepose for vann er veldig praktisk, og også mer miljøvennlig enn engangsflasker som selges på butikken
 • Lyse, lette turklær (shorts og t-skjorte)
 • Bukse og lett akke/tynn dunjakk/ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk
 • Hodeplagg/caps for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig
 • Solkrem
 • Porsjonspakker med energidrikk/energitabletter, kan være til god hjelp i varmen. Må inneholde salt og energi, ikke koffein. Kan kjøpes på sportsbutikk i Norge
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel (Det kan være enkelte lokale forekomster av mygg)
 • Vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt. Husk batterier
 • Reisesyketabletter anbefales for deg som lett blir bilsyk på svingete veier

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.

Kart

Avganger & priser

TurnavnDatoFra prisLedige plasser
Lett og fin fottur langs kysten02.05.2020 - 09.05.202010 990,-Mer enn 4Bestill