Skip to main content

Fottur på frodige Samos

Bli med til Kokkari, en liten juvel av en landsby på den grønne øya Samos. Herfra skal vi ta oss rundt til fots i et fjellrikt landskap, vi skal bade og spise god mat, og vi skal besøke Eupalinos-tunnelen som er et av antikkens fremste byggverk. Bare å glede seg!

For å være ærlig ....

Vi i Rundtomkring er ikke veldig godt kjent på Samos. Vel å merke har vi over flere år studert kart og turbøker ganske inngående, men det har aldri passet å reise dit.

I november 2023, etter at turistsesongen var over, var tiden inne, og jeg kunne endelig besøke denne vakre øya. En uke var ikke mye tid til å gjøre seg kjent på, men jeg besøkte turistbyen Pythagorian, der jeg fikk sett en del av de mange arkeologiske utgravingene fra antikken, og forøvrig prioriterte jeg å utforske de flotte turområdene i nord.

Jeg fant meg veldig godt til rette denne uken på på Samos, og vi bestemte oss raskt for å arrangere en tur hit. Kokkari minte om landsbyen Bleik på Andøya, turområdene var vakre og frodige, og stiene var fine og stort sett godt merket. Og det var en del oppoverbakker, eller nedoverbakker, alt etter i hvilken ende jeg startet turene.   

Vi har fortsatt mange stier å utforske, og de som skal delta på denne turen, må synes det er spennende å lete sti og samtidig beholde det gode humøret selv om vi skulle rote oss bort og måtte gå litt "rundtomkring" før vi er tilbake på stien.

Samos

Den greske øya Samos ligger rett utenfor den tyrkiske kysten. Den autentiske øya er fortsatt ikke oversvømt av masseturismen, til tross for sitt vennlige klima, flotte strender og en frodig og vakker natur som innbyr til flotte fotturer.

Samos er også kjent for sine to verdensarvsteder, Pythagoreion og Heraion. 

Kokkari - En liten juvel

Vi bor hele uken i Kokkari, en liten juvel av en landsby. Byen ligger på nordkysten av Samos, noen få kilometer fra Tyrkia.

I Kokkari er det aldri langt til nærmeste strand, taverna eller vakker natur. Hotellene er små med en hjemmekoselig atmosfære. Landskapet rundt byen er vakkert med fjell, krystallklart vann og grønne vin- og olivenlunder.

Havna i Kokkari er et svært populært fotomotiv blant turister, og ikke uten grunn. Her er det også en trivelig gågate der det er mulig å få en forfriskning på en av uteserveringene.

Men framfor alt – med utgangspunkt i Kokkari kan vi reise ut til de vakre turområdene i nord, og også reise sørover for å besøke den populære turistbyen Pythagorian der vi også kan se restene av det antikke Samos.

Turprogram

Basert på at vi foreløpig er for "ferskinger" å regne når det gjelder Samos, har vi foreløpig ikke spikret et "dag-for-dag-program" for denne uken. 

Likefullt har vi mange planer - Vi skal ut på tur i det flotte fjellandskapet, samtidig som vi skal spe på med litt kultur og historie. Her er noen smakebiter.

Nattergalens dal

Fotturen gjennom nattergalens dal er en av Samos største severdigheter og går gjennom vingårder og olivenlunder, alt til toner av nattergalens sang.

Vi går langs smale veier og på stier, tidvis med en fantastisk utsikt ut over havet. Underveis besøker vi to vakre fjellandsbyer, Vourliotes og den pittoreske byen Manolates - et sted der tiden synes å ha stått stille.

Potami fossefall

Hva med en rundtur til Potamifossene, et vakkert og populært utfartssted blant de lokale? Ruten går langs et elveleie, gjennom frodig vegatasjon med hundre år gamle platantrær.

Til topps på Lazaros

Og så bør vi vel få til en ordentlig topptur? Lazaros ligger i passende avstand fra Kokkari, og er med sine 1.025 meter et fint sperfekt sted å nyte utsikten over kysten i nord så vel som i sør. I tillegg er det mye fint å se på turen opp mot toppen. 

For den spreke er det mulig å gå til fots hele veien fra Kokkari til Lazaros, mens vi andre kan ta buss til den vakre fjelllandsbyen Vourliotes og starte turen derfra.

Pythagorian og Eupalinos-tunnelen

Vi legger vi opp til en fridag i løpet av uken. Dagen er i utgangspunktet satt av til "frilek", men for den som er interessert, vil det vil være mulig å ta en tur til Pythagorian, en populær turistby på sørøstsiden av øya.

Her er det mye å se og oppleve, blant annet to verdensarvsteder, med Eupalinos-tunnelen og Heraion.

Betingelser

Vi anbefaler at du leser våre reisebetingelser nøye før du bestiller en reise med Rundtomkring. Klikk på denne lenken for tilgang til fullstendige reisebetingelser

Under finner du noen korte, men ikke uttømmende, utdrag fra reisebetingelsene

Hva inngår i prisen

I prisen oppgitt på den enkelte tur inngår følgende:

 • Flyreise Oslo - Samos, tur/retur
 • Overnatting i delt tomannsrom, enkeltrom mot tillegg i prisen
 • Felles frokost og middag
 • Lokal transport i henhold til oppsatt program
 • Transport til Pythagorian og inngangsbilletter til Eupalinos-tunnelen
 • Norsk reiseleder

Hva som ikke inngår i prisen

 • Tillegg for enkeltrom
 • Lunsj
 • Drikkevarer (vin, øl og mineralvann)
 • Transport utenom fastsatt turprogram
 • Tips til leverandører. 20 euro i kontanter per person samles inn ved ankomst og gis som tips til lokale leverandører (servitører, bussjåfører etc.) i løpet av uken.
 • Reiseforsikring

Avbestilling eller endring av en bestilt reise

Avbestilling/endring av en reise må skje skriftlig. Dato for avbestilling regnes som den dato Rundtomkring mottar beskjeden. Endring av en bestilling vil medføre et gebyr.

Regler for avbestilling:

 • Ved avbestilling fra og med betalingsfrist for depositum og inntil 42 dager før avreise, beholder Rundtomkring kr 2.000 av innbetalt depositum
 • Ved avbestilling fra og med 41 til og med 31 dager før avreise, beholder Rundtomkring hele det innbetalte depositumet, kr 2.500
 • Ved avbestilling fra og med 30 dager før avreise og fram til avreisetidspunkt, beholder vi 100 % av reisens totalpris. Tilsvarende gjelder ved uteblivelse/ikke oppmøte

Reiseforsikring

Som deltaker på våre turer må du ha en fullgod reiseforsikring som inkluderer sykdom, ulykke og eventuell hjemtransport.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestilling
 • Forsinkelser
 • Reisegods. Du bør også påse at forsikringen dekker bagasje (koffert etc.) under lokal transport på reisemålet (buss, ferge, etc.)
 • Reisesyke
 • Ulykke
 • Ansvar

I god tid før avreise må du oversende informasjon om forsikringsselskap og forsikringsnummer. Husk også å medbringe reiseforsikringskortet på selve reisen.

Flybilletter

Reisen fra Oslo til Samos er inkludert i pakkeprisen.

Flytidene fra/til Oslo er som følger:

 • Oslo – Samos, utreise Oslo lørdag kl 06:15, ankomst Samos kl 11:10
 • Samos – Oslo, utreise Samos lørdag kl 12.10. ankomst Oslo kl 15:05

Flyreise Oslo – Samos med direktefly tar cirka fire timer. 

Fra flyplassen til Kokkari tar det cirka 30 - 45 minutter med buss.

Kart

Avganger & priser

TurnavnDatoFra prisLedige plasser
Fottur på frodige Samos25.05.2024 - 01.06.202417 990,-FulltFullt