Skip to main content

Vandring og myk yoga i Sougia

Hva med å legge årets høstferie til landsbyen Sougia, sørvest på Kreta?

Denne uken vil Sougia, en idyllisk landsby sørvest på Kreta, være vår «tumleplass». På dagtid tar vi beina fatt og går på fine fotturer i nærområdet, eller vi kan slappe av og nyte livet på stranden. Ved solnedgang vil vi praktisere en rolig form for yoga under åpen himmel.

Denne uken overnatter vi på to ulike familiedrevne hoteller, og vi deler gode måltider på små lokale tavernaer. Kosten består av lokale spesialiteter, slik som gresk salat, tzatziki, kjøtt fra lokale lam og forøvrig et stort utvalg vegetarretter.

Sougia

Sougia ligger utenfor allfarvei, ved havet sørvest på Kreta. Denne lille landsbyen er ikke bare et feriested, her kan du også oppleve gresk landsbyliv året rundt. Her er det unger som spiller fotball i gatene, menn som møtes på kafenion og kvinner som har sitt eget fellesskap i bakgatene. Landsbyen har flere gode tavernaer, to lokale barer, et bakeriutsalg og to små dagligvarebutikker. Sougia har også en lang, flott badestrand, og er omkranset av en natur som innbyr til fotturer.

Daglig strekk med Yin yoga

Denne uken har Rundtomkring også en yogagruppe i Sougia. Deltakerne på yogagruppen vil kunne delta på noen av fotturene våre, mens vi får være med på yin yoga hver ettermiddag før vi går til middag. 

Yin yoga er en rolig yogapraksis der vi holder hver stilling over tid. På den måten påvirker vi kroppens bindevev og ligamenter, indre organer og meridianer. Muskulaturen får tid til å slappe av slik at spenninger og blokkeringer i kroppen løses opp og energien kommer i bedre flyt.

Du trenger ikke ha erfaring fra tidligere yogapraksis for å delta på disse yogatimene. 

Sprek nok

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med fire ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

De fleste av dagsetappene er klassifisert som Nivå 1, og de blant våre letteste fotturer. 

"Dette er blant våre letteste fotturer, men er like fullt en noe krevende tur etter norsk målestokk. 

Turene under denne kategorien går i hovedsak i terreng uten mye stigning, og dagsetappene strekker seg normalt til maksimalt fire timer effektiv gåtid.

For å delta på denne turen, må du være vant med å ferdes ute i naturen, også i områder med stigning. Du må ha normalt god kondisjon og god balanse. Samtidig må også ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.

Enkelte etapper kan oppleves som ubehagelig for deg som sliter med høyder. Det er viktig å merke seg at vi setter sikkerhet framfor alt, og ikke legger turer i områder som vi opplever som utrygge."

Vi gjør oppmerksom på at turen gjennom Samariakløften og kystturen fra Tripiti til Sougia, begge er dagsetapper klassifisert som Nivå 2, altså noe mer utfordrende enn øvrige turer.

Dagsprogram

Lørdag: Ankomst Chania

Vi arrangerer felles busstransport fra flyplassen til Sougia etter Norwegian sin ankomst fra Oslo kl 19:10.

Bussturen til Sougia tar cirka to timer.

Søndag: Oldtidsbyen Lissos

Vi tar en rolig start på dagen, spiser frokost og ser oss litt om i Sougia.

Litt ut på formiddagen er vi klar for ukens første fottur.

Fra Sougia følger vi Selinoukløften et stykke før stien slynger seg opp til en høyslette, cirka 250 meter over havet. Herfra har vi en fantastisk utsikt over oldtidsbyen Lissos, målet for dagens tur. I Lissos kan vi utforske gamle ruiner, deriblant restene etter tempelet Asklepieion, et amfiteater og flere romerske graver.

Turen tilbake Sougia går samme vei, bare i motsatt retning.

Turens lengde er 6 kilometer/cirka 3 timer
Terrenget er stigende/fallende fra havnivå til 250 m.o.h.

Mandag: Agia Irini-kløften

Etter tidlig frokost setter vi oss bussen opp i fjellet, der turen vår gjennom Agia Irini-kløften starter.

Dette er en artlig liten kløfttur. Agia Irini-kløften er trang, trolsk, skyggefull og veldig vakker.

Ved utgangen av kløften ligger en liten taverna som serverer mat og drikke. Her tar vi en pause før vi går løs på den sistre veistrekningen inn mot Sougia.

Agia Irini-kløften er en av våre favoritter blant Kretas mange kløfter. 

Turens lengde er 8 kilometer pluss /2,5 timer

Tirsdag: Storslått tur gjennom Samariakløften

Etter en tidlig frokost tar vi lokalbussen til Omalos, startpunkt for turen ned den frodige Samariakløften. Dagens mål er den lille kystbyen Agia Roumeli.

Stien gjennom kløfen er godt tilrettelagt, med en flott «trapp» som tar oss ned de første tusen høydemeterene. Vi passerer flere kirker og den gamle landsbyen, Samaria. Landsbyen ble fraflyttet da Samariakløften i 1962 ble etablert som nasjonalpark.

Turens høydepunkt er Jernportene, eller Sidereoportes som kreterne kaller det. Her er kløften tre meter bred og hele 300 meter høy!

I Samariakløften finnes Kretas mest spektakulære landskap og unike planter og dyr, blant annet den kretiske villgeiten, kri-kri.

Denne turen er en del mer krevende enn de andre dagsetappene på grunn av nedstigning på 1.200 meter samtidig som etappen er hele 16 kilometer. Men turen er mulig å gjennomføre for de fleste, forutsatt god balanse og ikke problemer med kne eller rygg. 

Kostnader forbundet med gjennomføring av denne turen, tilsammen cirka 30 euro er ikke inkludert i pakkeprisen og må dekkes av hver enkelt.

Turens lengde er 16 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er fallende fra 1.200 meter til havnivå. 

Onsdag: Fridag

Dagen er til fri disposisjon, enten du ønsker å ha en hel dag på stranden eller du ønsker å utforske nærområdet på egen hånd.

Torsdag: Vakker kystvandring

Dagens vandring går i et variert og storslått kystlandskap – et av de vakreste på Kreta.

Turen starter med at vi reiser med lokal fiskebåt til Tripiti, en flott bukt noen kilometer øst for Sougia.

Fra Tripiti følger vi stien opp mot turens høyeste punkt, Profitis Ilias, 300 m.o.h. Turen opp er noe bratt, men vi tar den tiden vi trenger for å få gruppen opp til toppen. Belønningen venter ved kapellet Profitis Ilias, her kan du nyte sørkystens mest fantastiske utsikt!

Gjennomføring av denne turen er sårbar for vær og vind, og kan måtte endres på kort varsel og erstattes av et alternativt program.

Turens lengde er 9 kilometer/5 timer
Terrenget er kupert, med høydeforskjeller på inntil 300 meter.
Overnatting i Sougia

Fredag: Rundtur i høyden over Sougia

Siste turdag tar vi beina fatt og går opp til kapellet i høyden over Sougia. Her starter en fin rundtur i vakker og variert natur - om med en utrolig fin utsikt over Sougia og det Lybiske hav. 

På veien tilbake er det mulig å gjøre en avstikker til Lissos, oldtidsbyen vi besøkte første dag. 

Turens lengde er 6 kilometer/3 timer
Terrenget er kupert, med høydeforskjeller på inntil 200 meter.

Lørdag: Hjemreise

Etter en siste rolige formiddag på sørvestkysten av Kreta, tar vi farvel for denne gang.
Det arrangeres felles transport til Chania for hjemreise til Norge.

Kanskje blir det tid til et besøk i gamlebyen i Chania før den enkelte reiser til videre flyplassen med flybuss eller drosje. Bagasje kan oppbevares på busstasjonen i Chania mot en liten avgift.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Pakkeliste

For yogatimene

 • Egen yogamatte. Den kan gjerne være gammel og slitt, men om du kan velge, så ta gjerne en som er litt tykk da vi gjerne gjør yoga på hard underlag (betong)
 • Ekstra «matte» til kne/hånd. Kan gjerne være et badehandkle/tynt fleecepledd. Vi har kjøpt inn noen tynne pledd, men kan ikke love at vi har nok til alle.
 • Lette ledige klær som ikke strammer, for eksempel en tynn bukse og en genser (turklær), evt tynt ullundertøy om du har med det. Det kan være litt kjølig enkelte morgener
 • Hodeplagg/caps som gir skygge for morgensolen

For fotturer

 • Liten sekk – for å bære vann, litt niste og badetøy
 • Gode tursko/trekkingsko eller en litt kraftig joggesko med kraftig såle
 • Lette turklær (shorts og t-skjorte).

Generelt

 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Det kan være litt kjølig på kvelden
 • Lett/tynn vindjakke eller tynn dunjakke
 • Badetøy og håndkle for strandbruk
 • Hodeplagg/caps
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Solbriller og kamera
 • Reisesyketabletter for deg som lett blir syk i bil/båt (husk at vi reiser med buss fra flyplassen til Sougia etter mørkets frembrudd )

Og dette kan kjøpes inn på lokal butikk

 • Solkrem
 • Myggmiddel
 • Vaskemiddel for å skylle opp klær underveis

Kontanter

Vi anbefaler å ta med litt euro på turen, da det fortsatt er noen steder der du ikke kan betale med kort, spesielt gjelder dette små beløp. 

Det er minibank i Sougia, men den kan for kortere perioder være tom for penger.

Vi samler også inn 20 euro i kontanter per person som fordeles ut på tips til lokale leverandører (servitører, romservice, bussjåfører etc.).

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

For å delta på fellestransport fra Chania flyplass til Sougia, må du være på plass senest ved ankomst av Norwegian sin flight fra Oslo kl 19:10. Senere ankomst må avtales med Rundtomkring.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 94469000 for mer informasjon.

Betingelser

Vi anbefaler at du leser våre reisebetingelser nøye før du melder deg på tur med Rundtomkring. Klikk på denne lenken for tilgang til fullstendige reisebetingelser

Under finner du noen korte, men ikke uttømmende, utdrag fra reisebetingelsene

Hva inngår i prisen

I prisen oppgitt på den enkelte tur inngår følgende:

 • Overnatting i delt tomannsrom
 • Felles frokost og middag, inkludert en enhet/glass drikke til middag/kveldsmåltid (lokal vin eller mineralvann)
 • Fotturprogram som angitt i programmet, med unntak av Samariakløften
 • Lokal transport i henhold til oppsatt program
 • Norsk, lokalkjent turleder

Hva som ikke inngår i prisen

 • Flyreise fra hjemsted til/fra reisemålet med mindre annet informasjon er oppgitt under den enkelte turbeskrivelse
 • Tillegg for enkeltrom. NB! Begrenset antall enkeltrom
 • Lunsj
 • Inngangsbillett Agia Irini-kløften og Samariakløften
 • Kostnader med transport til/fra Samariakløften (buss, ferge)
 • Transport utenom fastsatt turprogram. 
 • Drosje/buss fra Chania by til flyplass
 • Tips til leverandører. 20 euro i kontanter per person samles inn ved ankomst og gis som tips til lokale leverandører (servitører, bussjåfører etc.) i løpet av uken.
 • Reiseforsikring

Avbestilling eller endring av en bestilt reise

Avbestilling/endring av en reise må skje skriftlig. Dato for avbestilling regnes som den dato Rundtomkring mottar beskjeden. Endring av en bestilling vil medføre et gebyr.

Regler for avbestilling:

 • Ved avbestilling fra og med betalingsfrist for depositum og inntil 42 dager før avreise, beholder Rundtomkring kr 2.000 av innbetalt depositum
 • Ved avbestilling fra og med 41 til og med 31 dager før avreise, beholder Rundtomkring hele det innbetalte depositumet, kr 2.500
 • Ved avbestilling fra og med 30 dager før avreise og fram til avreisetidspunkt, beholder vi 100 % av reisens totalpris. Tilsvarende gjelder ved uteblivelse/ikke oppmøte

Reiseforsikring

Som deltaker på våre turer må du ha en fullgod reiseforsikring som inkluderer sykdom, ulykke og eventuell hjemtransport.

Vi anbefaler at du sjekker at din forsikring dekker følgende:

 • Avbestilling
 • Forsinkelser
 • Reisegods. Du bør også påse at forsikringen dekker bagasje (koffert etc.) under lokal transport på reisemålet (buss, ferge, etc.)
 • Reisesyke
 • Ulykke
 • Ansvar

I god tid før avreise må sende over informasjon om forsikringsselskap og forsikringsnummer. Husk også å medbringe reiseforsikringskortet på selve reisen.

Avganger & priser

TurnavnDatoFra prisLedige plasser
Vandring og myk yoga i Sougia05.10.2024 - 12.10.202414 500,-2Bestill