Skip to main content

Sea to Summit på fire dager

Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt

Sea to Summit er en tur som passer for deg som ønsker en kort ferieuke med varierte aktiviteter og god mat og vin. Vi bor vi fast i Loutro, en hyggelig og veiløs landsby sørvest på Kreta. Uken avsluttes i Chania, med avskjedsmiddag på en av byens hyggeligste og beste tavernaer. 

Denne uken skal den lille veiløse feriebyen Loutro være vår base. Her bor vi på et lite familiedrevet hotell i utkanten av landsbyen. Vi spiser på lokale tavernaer, og vi har tradisjon for å gjøre som grekerne, der de ulike rettene serveres midt på bordet og alle deler på «godsakene».

Men, vi vet også at dere ikke bare setter pris på god mat, men også på gode viner. Vi har derfor lagt inn en lunsj på en lokal vingård, samt at vi legger fredagens avskjedsmiddag til en restaurant med god mat og vin, og ikke minst en lun og god atmosfære.

På dagtid legger vi opp til et spennende program med fotturer og padling. Ukens høydepunkt vil for mange være fotturen opp til toppen av Pachnes, 2.453 meter over havet.

Pakkeliste

Deltakerne får utlevert nødvendig padleutstyr. 

Forøvrig vil pakkeliste bli sendt ut direkte til den enkelte deltaker

Dagsprogram

Dag 1 - Padling til Loutro

Vi reiser med egen buss fra Chania i retning sørvest, der vi skal tilbringe de neste dagene . På veien stopper vi på en lokal vingård der vi inntar en lett lunsj og smaker husets viner. Turen videre går til Sfakia der kajakkene venter.

Fra Sfakia padler vi mot Loutro, en fin ettermiddagstur på fem – seks kilometer. Vi går i land på Sweetwater Beach, omtrent halvveis i padleturen, der vi kan få oss litt enkel mat og kald drikke. 

De som ikke ønsker å padle kajakk, kan enten reise med lokalbåt/ferge eller ta beina fatt og gå til Loutro. Fotturen går på fin sti langs kysten, men et lite område er noe bratt og ulendt og kan oppleves som ubehagelig for de med høydeskrekk. Turen til fots tar cirka to timer.

Etter at vi er framme i Loutro, tar vi en velfortjent pause på kaikanten mens vi venter på ettermiddagsfergen som kommer med bagasjen vår.

Dag 2 – Flott fottur i området rundt Loutro

Etter frokost legger vi ut på tur i et vakkert og variert landskap. Vi setter kursen mot Livaniana, en fraflyttet landsby i fjellet ovenfor Loutro. Her kan vi nyte en fantastisk utsikt utover det Libiske hav før vi fortsetter ned den vakre Aradenakløften mot Marmara Beach. Turen fra Loutro til Marmara tar cirka tre timer.

På Marmara kan vi slappe av med en lang og god lunsj, samt strandliv eller svømming i grotter, for de som ønsker det.

Marmara er en perle, og tavernaen er ikke uten grunn kåret til en av verdens beste strandtavernaer.

De som ikke ønsker å delta på fotturen, kan ta taxibåt fra Loutro til Marmara og møte gruppen der.

Dag 3 - Padling til Agia Roumeli

Denne kajakkturen byr på fine badestrender, blant annet Agios Pavlos. Her går vi i land og inntar lunsj i det fri. På Agios Pavlos er det også er mulig å besøke kirken med samme navn. Kirken er rundt 1.500 år gammel og blant annet kjent for sine godt bevarte veggmalerier. Padleturen videre til Agia Roumeli tar cirka en time.

I Agia Roumeli er det anledning til å se seg om landsbyen eller bare slappe av med en forfriskning på kaikanten fram til ettermiddagsfergen tar oss tilbake til Loutro. 

De som eventuelt ikke ønsker å padle kajakk, kan enten ta ferge til Agia Roumeli eller ta turen til fots. Fotturen som går i et vakkert og variert terreng langs kysten, er en av våre favoritturer. Fotturen tar cirka fem timer. 

Dag 4 - Pachnes 2.453 m.o.h. og avskjedsmiddag i Chania

Etter en grytidlig frokost, snører vi på oss fjellskoene og setter vi kursen opp fjellsiden mot Anopolis, en tradisjonell fjellandsby. Herfra vil vår venn, Kostas, kjøre oss opp til foten av Pachnes i sin Toyota pick-up.

Ved veis ende tar vi beina fatt og vandrer videre i en fascinerende steinørken og opp mot toppen av Pachnes. Her er det storslått utsikt i alle himmelretninger.

Vi returnerer til Anopolis på samme måte som vi kom opp, første stykke til fots, så siste del av veien med bil.

Tilbake i Anopoli feirer vi med litt mat og god drikke før vi setter kursen tilbake til Chania og storbylivet.

Om kvelden møtes vi til en «siste kveld med gjengen», med fordrink i havna og middag på en hyggelig restaurant

Dag 5 – Avslutning og hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og deltakerne har dagen til fri disposisjon fram til avreise. 

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.