Skip to main content

Padling - Teknikkurs og Aktivitetslederkurs

Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt

Rundtomkring inviterer til Aktivitetslederkurs Hav og Teknikkurs Hav på Kreta. Dette passer for deg som ønsker å ta kajakkpadlingen et trinn opp. På denne turen vil du bli godt kjent med andre entusiastiske padlere. I løpet av uken er det godt med tid til å trene, lære om turplanlegging, samt å høre de andre dele sine erfaringer fra og opplevelser fra sine turer.

Teknikkurs Hav og Aktivitetslederkurs

Har du Teknikkurs Hav fra Norges Padleforbund og planlegger å gjennomføre Aktivitetslederkurs Hav? Eller har du Grunnkurs Hav og ønsker å ta et Teknikkurs? Da kan vi tilby deg en ukes padlekurs på Kreta sol, varmt vann og god mat. Fristende, ikke sant?

På denne turen vil du bli god kjent med andre entusiastiske padlere. I løpet av uken er det godt med tdl til å trene, lære om turplanlegging, samt å høre de andre dele sine erfaringer fra og opplevelser fra sine turer.

Informasjon om kurset

I løpet av uka gjennomfører noen av deltakerne Aktivitetslederkurs Hav mens de øvrige gjennomfører Teknikkurs Hav. Trond Glesaaen er ansvarlig for det padlefaglige innholdet mens Rundtomkring er ansvarlig for øvrig innhold.

Innholdet i de to kursene finner du ved å klikke på lenkene under

Som du ser av kursbeskrivelsen, gjennomføres disse kursene normalt på 16 timer. Dette betyr at mulighetene for både turpadling, ekstra trening, hygge på stranden samt fliring og andre åndsstimulerende aktiviteter absolutt er tilstede, Sagt på en annen måte gjennomføres turen i god, gammel Rundtomkringånd, altså at Ekte turglede er en særdeles viktig ingrediens i opplegget 

Kursleder Trond Glesaasen 

Trond Glesaaen er leid inn som kursleder. Han er Veileder Hav og gjennomfører ofte videregåendekurs og andre kurs/samlinger på vegne av Norges Padleforbund. Trond har også jobbet relativt mye med tilrettelegging av padling for personer med spesielle hjelpebehov. For tiden er han en av dem som arbeider med tilrettelegging av padleleder i Oslofjorden og en del andre områder langs norskekysten. Kort sagt, han er en av de beste!

Overnatting i små landsbyer og på øde strender

Denne turen går langs kysten mellom Sfakia og Paleochora. Vi padler mellom små landsbyer og idylliske strender, noen kun tilgjengelig via sjøveien. Enkelte netter overnatter vi på hotell, andre netter under stjernehimmelen.

Lunsj og middag spiser vi gjerne på en strandtaverna. Her serveres det greske spesialiteter som tzatziki, gresk salat, kleftiko og mye annet godt. Frokosten tar vi i soloppgangen på stranda.

Kanskje vil du forlenge ferien?

For deg som måtte ønske sterkere doser av Kreta, har vi ledige plasser på turer både i forkant og etterkant av kursuka.

Og hva skriver Aftenposten om padling med Rundtomring?

" – Hvordan jeg har det nå? Doreen Fossan stikker padleåren gjennom krystallklart, turkist vann og lar blikket vandre ut over et oljeblankt hav. 

– «Et eventyr» er vel det beste uttrykket jeg kommer på, gliser Stavangerkvinnen og glir videre langs en loddrett klippe."

Aftenposten, 20. juli 2018

Hilde Lundgaard, journalist i Aftenposten, skrev i 2018 om denne padleturen mellom Matala og Paleochora. Reportasjen ligger bak betalingsmur, men du kan få tilgang på hele saken ved å tegne prøveabonnemt på Aftenposten for en krone.  

Dagsprogram

Lørdag: Ankomst Chania

Ved ankomst til Chania flyplass, reiser hver enkelt inn til hotellet i Chania sentrum. Reisemåte er enten flybuss (3 euro) eller taxi (25 euro). Turleder ankommer hotellet i løpet av ettermiddagen. 

De som ankommer Chania i løpet av ettermiddagen eller tidlig kveld, samles på en lokal taverna for en matbit og litt sosialt samvær.

Busstur cirka 25 minutter
Overnatting i Chania

Søndag – Fredag: Sfakia - Paleochora

Søndag morgen reiser vi med rutebuss over til sørsiden av Kreta, nærmere bestemt til Sfakia. Her ligger kajakker og utstyr og venter. 

Utover uken beveger vi oss sjøveien vestover fra landsby til landsby, på fredag planlegger å ankomme på Paleochora. Her sjekker vi inn på hotell, og tar oss en velfortjent fest på en hyggelig taverna. 

Lørdag - Avslutning og hjemreise

Lørdag morgen, etter froskost, reiser vi tilbake til Chania og gjør oss klar for retur til Norge. 

PS! For de av dere som måtte ønske sterkere doser av Kreta, har vi ledige plasser på turer både i forkant og etterkant av kursuka.

 

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.