Skip to main content

Kajakk og andre «artige» aktiviteter

Fullt
Fullt
Fullt
Fullt
Fullt

Enkelte ganger får vi forespørsler om å lage litt tilpassede programmer. Litt skreddersøm kort og godt. Og noen ganger passer "plagget" så god at turdeltakerne bestiller samme turen flere ganger. Dette er en slik tur. Forespørselen kom  fra noen damer i Rogaland. Nå er de klar til ny tur høsten 2023 og de ønsker seg gjerne deg som medreisende.

 

Kajakkpadling og andre «artige» aktiviteter

Opplegget går i korthet ut på at vi har få aktiviteter som er spikret og planlagt utover en padletur hver dag. Turens lengde varierer fra dag til dag, men er ikke lengre en at man har god tid til andre aktiviiteter.Dette kan være å gjøre strandhugg på øde strender, svømme i grotter, trene på eskimorulle aller annen padleteknikk. Eller rett og slett bare kose seg i solen. Et fast og hyggelig innslag på disse turene, er når vi hver kveld møtes til hyggelig samvær over et utall greske matretter.Vi bor på samme sted hele uka. Dette gjør at du som deltaker kan velge å gjøre egne aktiviteter en dag uten at dette  påvirker fellesaktiviteten.

Fremfor skal denne turen bli husket som en hyggelig, artig og sosial padleuke i vakre omgivelser 

Hvem passer turen for?

Turen passer for deg som har noe erfaring med kajakkpadling – litt eller mye, det spiller ingen rolle.

Kanskje er du av dem som har gjennomført et padlekurs for flere år siden, men ikke kom helt i gang med padlingen etter kurset? Kanskje har du padlet en del, men har lyst til å øve på teknikk og redninger i behagelig temperatur? Eller er du en pasjonert padler som ønsker å inspirere en venn eller samboer til å interessere seg for din friluftsaktivitet?

Motivasjonen for å komme på denne turen kan variere, men dette er altså ikke turen for deg som ønsker å tilbakelegge de lange distansene i kajakk.

Hvor går turen?

Vi tilbringer hele uken i Loutro, en liten idyll på sørvestkysten av Kreta

 

Dagsprogram

Lørdag:  Ankomst Chania

Etter ankomst til Chania flyplass, reiser hver enkelt inn til hotellet i Chania sentrum der Rundtomkring sin turleder venter. Reisemåte er enten flybuss (3 euro) eller taxi (25 euro).

Om kvelden samles vi på en lokal taverna for litt mat og en «bli-kjent»-prat

Busstur cirka 30 min.
Overnatting i Chania

Søndag: Første padledag

Dagen starter med frokost før vi tar rutebuss til Sfakia. Turen tar ca 1 1/2 time.  Når vi kommer fram til Hora Sfakia er tiden inn for å prøve ut kajakker og utstyr. Etter lunsj padler vi til Loutro der vi skal bo de neste to døgnene.

Turens lengde er 3 kilometer.
Overnatting i Loutro

Mandag: Padling i området rundt Loutro.

Etter en lang og god frokost passer det fint å padle til Marmara.

På Marmara kan vi leke i kajakken, svømme i grotter, vi kan flate ut på stranden, det er også mulig å ta en tur til fots inn i  Aradenakløften. Uansett aktivitet, så kan vi ikke forlate Marmara uten å spise lunsj på tavernaen.

Tavernaen på Marmara er kåret til en av verdens beste strandtavernaer. Den skårer høyt på både mat, service og beliggenhet. Her er det bare å glede seg 

Turens lengde er 3 kilometer
Overnatting i Loutro

Tirsdag: Padling fra Loutro til Agia Roumeli

Vi sjekker ut av hotellet i Loutro og setter kursen videre vestover mot Agia Roumeli. Vi padler forbi gammelt kulturlandskap, forblåste klipper og pinjeskog før vi tidlig på ettermiddagen ankommer Agia Roumeli.

Turen byr på fine badestrender, blant annet Agios Pavlos, der det også er mulig å besøke en 1.500 år gammel kirke med flotte veggmalerier.

Turens lengde er 13 kilometer
Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag: Padling rundt Agia Roumeli

Dagen er til fri disposisjon, enten du ønsker å slappe av på stranden, ta en tur til fots i nærområdet eller du rett og slett vi entre kajakken igjen.

Ønsker du en tur i kajakken, kan vi friste med en tur til Domata. Domata er fantastisk flott strand med unike geologiske formasjoner. Stranden er kun tilgjenglig via sjøveien. Hva mer kan vi si? Domata må rett og slett oppleves.

Området rundt Agia Roumeli byr forøvrig på flere fine fotturer, blant annet den kjente Samariakløften og to venetianske festninger som ligger fint til oppe i høyden.

Overnatting i Agia Roumeli

Torsdag: Videre til Sougia

Hvis gruppen er motivert for å padle videre, setter vi oss i kajakken med kurs mot Sougia. Turen er noe lengre enn de distansene vi har lagt bak oss tidligere i uken, men med dagen til hjelp, skal alle komme trygt fram.

Turen byr på vakker og storslått natur og fine strender.

Turens lengde er 20 kilometer/cirka 5 timer
Overnatting i Sougia

Fredag: Padling i nærområdet

Dette er ukens siste padledag, og vi legger opp til en siste tur på havet for de som ønsker det.

Utstyret skal også vaskes, tørkes og leveres inn.

Om kvelden samles vi til avskjedsmiddag på en hyggelig taverna.

Overnatting i Sougia

Lørdag: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program.

Vi arrangerer felles transport tilbake til Chania tidlig lørdag ettermiddag. Tiden fram til flyavgang disponeres fritt. Kanskje blir det tid til å se litt av Chania by før hjemreise til Norge?

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Hva skal du pakke?

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye. Vi arrangerer bagasjetransport mellom de ulike overnattingsstedene, men ber deg likevel å pakke lett og smart, og kun ett kolli per person.

Vi padler gjerne i shorts, langermet skjorte/t-skjorte og solhatt. På beina har vi padlesko eller sandaler. Temperaturen i havet ligger på rundt 18-20 grader. Blir du lett kald, kan du vurdere innkjøp av en billig våtdrakt. En våtdrakt med korte ermer og ben fungerer helt fint.

På kvelden spiser vi middag utendørs. På våren er antrekket gjerne turbukse og fleecejakke/lett dunjakke, men i september kan kveldene fort innby til lettere bekledning som kortermet skjorte/kjole. Siste kvelden, kan det være greit å ha med litt rene, fine klær, for da skal vi skal på fest 

Når det gjelder skotøy, må du ha med et par padlesko evt. sandaler. I tillegg må du ha med joggesko/tursko for turer på land. Ta også med en liten dagstursekk. Denne må være uten meis slik at den kan rulles sammen i kajakken.

Padleutstyr

Du får utlevert kajakk, åre, flytevest, hjelm, spruttrekk, pumpe og taueline. Du kan også benytte eget utstyr, for eksempel åre, dersom dette holder akseptabel kvalitet.

Skal du ha med egen åre, vær oppmerksom på at denne ikke kan tas med som håndbagasje. Det er mulig å kjøpe en praktisk årepose som beskytter åren under transport. Er åren delbar, kan du med fordel pakke biter av et liggeunderlag eller bobleplast rundt sammenføyningene slik at disse ikke skades. Husk å sjekke med ditt flyselskap reglene rundt ekstra bagasje/spesialbagasje.

Du må ha med følgende personlig utstyr

 • Sko eller sandaler for å padle i
 • Padlehansker, neopren anbefales
 • Vanntette poser for pakking av klær og annet utstyr. Du trenger 1 X 15 liter samt 1 x 2 liter til «håndveske»
 • Vanntett pakning til mobiltelefonen

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy
 • Drikkeflaske for vann er veldig praktisk, men ikke nødvendig da vann på flasker kan kjøpes stort sett «overalt»
 • Joggesko eller lignende som tåler vann, gjerne med litt stiv såle
 • Sandaler som tåler vann
 • Shorts, t-skjorte / langermet skjorte for padling
 • Shorts /bukse og t-skjorte for turer på land
 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Ett tynt ullundertøysett
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk eventuelt et slitt laken
 • Solhatt for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig (Sort fungerer dårlig i solen)
 • Solkrem med høy faktor (30 – 50). Husk at vi blir lett solbrente når vi er på havet!
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel
 • Nylonvask eller annet vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt

Kontanter

På sørvestkysten av Kreta er det vanlig å betale med «cash». I flere av landsbyene er det ikke minibanker, og du må derfor ta med kontanter (€uro) som dekker dine private utgifter.

Erfaringsmessig kommer du langt med 150 – 200 €uro den uker vi er på tur. Som eksempel koster en enkel lunsj rundt 10 – 12 €uro og øl/mineralvann cirka 3 – 4 €uro.

Det er mulig å ta ut kontanter i minibank ved ankomst til Chania flyplass lørdag, og samt når vi igjen ankommer Chania mot slutten av uken.

Har du spørsmål vedrørende pakking eller utstyr – ta kontakt!

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.