Skip to main content

Yoga i Matala

Har du lyst til å praktisere yoga i vakre omgivelser på Kretas sørkyst? Dersom du har erfaring med vinyasa eller ashtanga yoga og har lyst til å utfordre deg selv, er du velkommen til å delta på yogaretreat sammen med oss. I tillegg til yogaen kan vi by på en tidligere hippiekoloni, flotte strender og et spennende omland med kultur tilbake til minoisk tid.

På denne yogareisen vil Matala, en tidligere hippiekoloni på sørkysten av Kreta, være vår «tumleplass». Ved soloppgang og på ettermiddagen skal vi praktisere yoga under åpen himmel. På dagtid kan vi slappe av og nyte livet på stranden eller i en hengekøye på en av Matalas spennende strandbarer. Det er også mulig å utforske landsbyen og gå på shopping i et rikt utvalg av alternative butikker.

I løpet av uken vil det bli arrangert en eller flere utflukter.

Vi overnatter på et hyggelig hotell ikke langt fra stranden, og vi deler gode måltider på små lokale tavernaer. Kosten består av lokale spesialiteter, slik som gresk salat, tzatziki og forøvrig et stort utvalg vegetarretter.

Matala

På 60- 70-tallet var det en stor gruppe kunstnere, inkludert Joni Mitchell, Janis Joplin, Joan Baez og Bob Dylan, som hadde tilhold i Matala. På denne tiden var Matala en idyllisk  fiskerlandsby, uberørt av turisme. Slagordet var "Peace, Man", akkompagnert av fredstegnet.

Mye har forandret seg i Matala siden den gang. Blomsterbarna har forlengst reist hjem, og Matala har blitt et sted der turistene kommer få oppleve minnene fra hippietiden. Og det faktisk veldig hyggelig å gå rundt i gatene og prøve å forestille seg hvordan livet i Matala var under hippietiden.

Matala er ideell for de som ønsker å tilbringe ferien i nærheten av vakre strender, store arkeologiske funnsteder og flere nærliggende landsbyer som har beholdt sin tradisjonelle atmosfære.

Yoga

Dette er en uke for deg som har erfaring med vinyasa eller ashtanga yoga og har lyst til å lære mer og utfordre deg selv.

Yogainstruktør

Aina Elise Holmgren er vår svært dyktige yogainstruktør. Hun har i flere år ledet yogaundervisningen på Rundtomkring sine yogareiser på Kreta og på Inderøya, til stor glede for de som har deltatt.

Du kan lese mer om bakgrunnen hennes under menypunktet «Om oss»

Antall deltakere

Det vil alltid være en reiseleder tilstede på yogareisene. Reiselederen skal sørge for at gruppen får rom, mat, følge på fotturer og ellers bidra til at alle trives.

På yogaturer med inntil 15 - 16 deltakere, vil det være en yogainstruktør som har ansvar for undervisningen. Ved 16 - 20 deltakere vil være to yogainstruktører som deler på oppgaven.

Vinyasa og Yin yoga

Våre yogainstruktører underviser alle i vinyasa yoga som knytter pust og bevegelse sammen i en dynamisk flyt. De kombinerer tradisjonelle yogaøvelser med nyere øvelser slik at du får trent opp balanse, styrke, konsentrasjon, koordinasjon og smidighet. 

I tillegg til vinyasa vil de også undervise yin yoga med fokus på å bedre fleksibilitet rundt hofter, bekken og rygg. I yin yoga holder man posisjonene over lengre tid og kombinerer dette med dyptgående avspenning og pust. Man søker her etter å tøye og åpne i dyptgående muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd.

Undervisningen foregår med omtanke og blikk for de som er med dem, og timene tilpasses deretter. 

Ny på yoga?

Har du liten eller ingen erfaring med yoga, ta kontakt med oss for å få råd om hvordan du kan trene deg opp til å delta på denne yogareisen.

Hva sier tidligere deltakere om yogareisen

Conny Graumann – skriver følgende etter å ha deltatt på yogareise med Rundtomkring:

«Flinke yogainstruktør Aina ledet oss gjennom to yogaøkter daglig. 1,5 time vinyasa hver morgen og 1,5 time yinyoga på ettermiddagen. Variert, utfordrende og med flott veiledning. Kan det bli bedre?»

Og Tone Reinertsen, årlig deltaker på yogareisene våre, sier følgende:

"Å starte dagen med yoga ute under en tidlig, åpen himmel, og runde av før middag med yinyoga gjorde virkelig godt, og ga meg inspirasjon til mer yoga. Linda og Aina tar seg fint av yogautøvere på alle ferdighetsstadier: De forklarer øvelsene godt, oppmuntrer og gir tips – og utfordrer oss til å tøye grensene litt, samt hoftene"

Dagsprogram

Generelt dagsrytme

 • Morgenyoga kl 07:00 – 1,5 timer
 • Frokost cirka kl 08:45
 • Felles utflukt eller egen aktivitet, inkl lunsj
 • Ettermiddagsyoga kl 17:30 – 1,5 timer
 • Middag kl 19:30

For turer som går på høsten, vil morgenyogaen starte ved soloppgang, cirka en halv time senere. For øvrig kan tidspunkter for de ulike aktivitetene tilpasses gruppens ønsker.

Lørdag: Ankomst Kreta

Den enkelte bestiller fly i henhold til avtale med Rundtomkring.

Det legges opp til felles transport fra flyplassen til Matala.

Søndag – fredag – Yoga

Denne uken er Matala vår base, og vi planlegger noen felles aktiviteter/utflukter mellom yogaøktene.

Lørdag: Hjemreise

Lørdag morgen avslutter vi ukens program og reiser i felles buss tilbake til flyplassen.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Pakkeliste

Hva skal du ha med på yogaferie?

For yogatimene:

 • Egen yogamatte. Den kan gjerne være gammel og slitt, men velg gjerne en som er litt tykk da vi flere dager skal gjøre yoga på hard underlag (betong)
 • Ekstra «matte» til kne/hånd. Kan gjerne være et badehandkle/tynt fleecepledd
 • Lette ledige klær som ikke strammer, for eksempel en tynn bukse og en genser (turklær), evt tynt ullundertøy om det har med det. Det kan være litt kjølig enkelte morgener
 • Hodeplagg/caps som gir skygge for morgensolen

Spesielt for yinyoga

Under yinyogatimene har vi behov for støtte opp for eksempel legger/lår. For å lage slik støtte kan du ta med et badehåndkle og/eller et tynt fleecepledd som du kan rulle sammen. 

For fotturer

 • Liten dagstursekk – for å bære vann, litt niste og badetøy
 • Gode tursko/trekkingsko, eller en litt kraftig joggesko
 • Lette turklær (shorts og t-skjorte).

Generelt

 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det fort bli litt kjøligere på kvelder og netter
 • Lett/tynn vindjakke eller tynn dunjakke
 • Badetøy og håndkle for strandbruk (og eventuelt også yoga – se over)
 • Hodeplagg/caps for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig
 • Solkrem
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Reisesyketabletter for deg som lett blir syk i bil
 • Myggmiddel 
 • Vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera

Kontanter

Vi anbefaler å ta med litt kontanter/euro på turen, da det fortsatt er mange kafeer og butikker der du ikke kan betale med kort, spesielt på små beløp.

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.