Skip to main content

Variert padletur for spreke voksne

Er du godt en godt voksen kajakkpadler og kanskje til og med har fått din sjette ferieuke, er du hjertelig velkommen til en flott padleuke på Kreta.

Vi legger opp til daglige padleøkter, men det vil også være mulig å snøre på seg turskoene og teste ut noen av de fine stiene i nærområdet. Fotturene går i relativt lett terreng, med maksimal stigning 100 – 150 meter. For deg som er ekstra sprek, kan vi by på mer krevende turer.

Kajakkpadling

For å delta på denne turen er det en forutsetning at du har noe padleerfaring, for eksempel gjennomført Norges Padleforbunds introduksjonskurs, grunnkurs samt noen timer i kajakk etter gjennomført kurs.

For en del vil dette være sesongens første tur i kajakken, og vi starter derfor med en lett padletur og redningsøvelser. Utover uken gjennomfører vi flere padleturer med etappelengde 15 – 18 kilometer. Forøvrig tilrettelegger padlingen etter gruppens samlede kapasitet.

Teknikkurs

Denne uken kan vi også tilby trening på teknikk tilsvarende NPFs teknikkurs.

Mellom små landsbyer i kajakk

I løpet av uken kombinerer vi padleopplæring med turpadling, bading og strandhogg i idylliske landsbyer og på øde strender.

Vi overnatter i små landsbyer langs kysten. Her blir vi tatt varmt i mot av våre greske venner som serverer greske spesialiteter, gjerne tilberedt av lokale råvarer.

Underveis er det fine forhold for strandliv og kanskje et bad i den vakre Middelhavet.

Dagsprogram

Lørdag

Etter ankomst til Chania flyplass reiser vi inn til sentrum der vi overnatter første natten. Før vi til middag, sjekker vi inn på hotellet og gjør de nødvendige forberedelser for neste dag.

Busstur cirka 25 minutter
Overnatting i Chania

Søndag – Padling i området rundt Loutro

Søndag morgen reiser vi med buss til Sfakia. Avhengig av hva gruppen ønsker kan vi enten gå eller reise med ferge til Loutro hvor vi skal bo de neste to nettene. Vel framme i Loutro fordeler vi padleutstyr og kajakker før vi prøver oss på sjøen.
For noen er kanskje dette årets første padletur, så vi starter med en rolig tur i området rundt Loutro for å kjenne på kajakken og finne padleformen. I løpet av denne økta trener vi litt teknikk samtidig som vi finpusser på noen enkle redningsøvelser.

Vi avslutter i god tid slik at vi kan slappe litt av på kaikanten før vi går til middag.

Overnatting i Loutro

Mandag – Padling fra Loutro til Marmara

Etter en rolig frokost padler vi til Marmara Beach der vi slapper av og spiser en skikkelig god lunsj før vi returnerer tilbake til Loutro enten i kajakk eller til fots.
De som ønsker å jobbe litt med teknikk kan gjøre dette.

Turens lengde er cirka 6 kilometer
Overnatting i Loutro

Tirsdag – Turpadling fra Loutro til Agia Roumeli

Da er dagen kommet for en litt lengre padletur, fra Loutro til Agia Roumeli, cirka 15 kilometer. Vi kan dele turen inn i flere etapper der den lengste da blir på rundt seks kilometer. Bagasjen sendes med ferge, eller vi kan ta den med i kajakken slik at vi også får trent litt på turpakking.

Når vi ankommer Agia Roumeli, blir vi godt tatt imot av Nikos på Taverna Paralia. Vi spiser sen lunsj før vi finner oss ett rom for de neste to dagene. Middag spiser vi på Taverna Paralia.

Turens lengde er cirka 15 kilometer
Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag – Fridag i Agia Roumeli

Dagen er helt til fri disposisjon. De som ønsker å padle kan gjøre det, mens andre kanskje vil gå en tur eller rett og slett bare slappe av.

Overnatting i Agia Roumeli

Torsdag – Turpadling fra Agia Roumeli til Sougia

Vi forlater Agia Roumeli for denne gang for å padle videre til Sougia. Dette er ukas lengste etappe, cirka 18 kilometer.

Turen går i et område med flere flotte strender der vi kan gå i land. Her finnes ingen strandtavernaer, så her blir det lunsj i det fri. I løpet av ettermiddag ankommer vi Sougia der vi blir tatt i mot av en yogagruppe fra Rundtomkring. Middagen inntar vi sammen med yogagruppen.

Turens lengde er cirka 18 kilometer
Overnatting i Sougia

Fredag – Turpadling fra Sougia til Paleochora

Etter at vi har inntatt en god 17. mai frokost, pakker vi i kajakkene og fortsetter videre østover mot Paleochora. Vi tar en pause i Lissos for en kort pause og litt omvisning før vi fortsetter videre vestover til Anidri Beach der vi spiser lunsj.

Tidlig på ettermiddagen ankommer vi Paleochora. Vi vasker kajakker og annet utstyr før vi gjør oss klar til «siste natt med gjengen».

Turens lengde er cirka 15 kilometer
Overnatting i Paleochora

Lørdag – Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og deltakerne kan nyte formiddagen i Paleochora.

Etter lunsj arrangerer vi felles transport tilbake til Chania sentrum. Kanskje blir det tid til en bytur eller en tur på stranden før den enkelte reiser til flyplassen med flybuss eller drosje? Bagasjen kan oppbevares på busstasjonen i Chania mot en liten avgift.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Hva skal du pakke?

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye. Vi arrangerer bagasjetransport mellom de ulike overnattingsstedene, men ber deg likevel å pakke lett og smart, og kun ett kolli per person.

Vi padler gjerne i shorts, langermet skjorte/t-skjorte og solhatt. På beina har vi padlesko eller sandaler. Temperaturen i havet ligger på rundt 18-20 grader. Blir du lett kald, kan du vurdere innkjøp av en billig våtdrakt. En våtdrakt med korte ermer og ben fungerer helt fint.

På kvelden spiser vi middag utendørs. På våren er antrekket gjerne turbukse og fleecejakke/lett dunjakke, men i september kan kveldene fort innby til lettere bekledning som kortermet skjorte/kjole. Siste kvelden, kan det være greit å ha med litt rene, fine klær, for da skal vi skal på fest 

Når det gjelder skotøy, må du ha med et par padlesko evt. sandaler. I tillegg må du ha med joggesko/tursko for turer på land. Ta også med en liten dagstursekk. Denne må være uten meis slik at den kan rulles sammen i kajakken.

Padleutstyr

Du får utlevert kajakk, åre, flytevest, hjelm, spruttrekk, pumpe og taueline. Du kan også benytte eget utstyr, for eksempel åre, dersom dette holder akseptabel kvalitet.

Skal du ha med egen åre, vær oppmerksom på at denne ikke kan tas med som håndbagasje. Det er mulig å kjøpe en praktisk årepose som beskytter åren under transport. Er åren delbar, kan du med fordel pakke biter av et liggeunderlag eller bobleplast rundt sammenføyningene slik at disse ikke skades. Husk å sjekke med ditt flyselskap reglene rundt ekstra bagasje/spesialbagasje.

Du må ha med følgende personlig utstyr

 • Sko eller sandaler for å padle i
 • Padlehansker, neopren anbefales
 • Vanntette poser for pakking av klær og annet utstyr. Du trenger 1 X 15 liter samt 1 x 2 liter til «håndveske»
 • Vanntett pakning til mobiltelefonen

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy
 • Drikkeflaske for vann er veldig praktisk, men ikke nødvendig da vann på flasker kan kjøpes stort sett «overalt»
 • Joggesko eller lignende som tåler vann, gjerne med litt stiv såle
 • Sandaler som tåler vann
 • Shorts, t-skjorte / langermet skjorte for padling
 • Shorts /bukse og t-skjorte for turer på land
 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Ett tynt ullundertøysett
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk eventuelt et slitt laken
 • Solhatt for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig (Sort fungerer dårlig i solen)
 • Solkrem med høy faktor (30 – 50). Husk at vi blir lett solbrente når vi er på havet!
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel
 • Nylonvask eller annet vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt

Kontanter

På sørvestkysten av Kreta er det vanlig å betale med «cash». I flere av landsbyene er det ikke minibanker, og du må derfor ta med kontanter (€uro) som dekker dine private utgifter.

Erfaringsmessig kommer du langt med 150 – 200 €uro den uker vi er på tur. Som eksempel koster en enkel lunsj rundt 10 – 12 €uro og øl/mineralvann cirka 3 – 4 €uro.

Det er mulig å ta ut kontanter i minibank ved ankomst til Chania flyplass lørdag, og samt når vi igjen ankommer Chania mot slutten av uken.

Har du spørsmål vedrørende pakking eller utstyr – ta kontakt!

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.