Skip to main content

Turpadling og våttkort

Denne padleturen ble designet for medlemmer av Risør Ro og Padleklubb. Klubben har nå åpnet opp for at også andre, utenfor klubben, kan delta på denne fine padleturen på Kreta. 

Denne uken padler vi langs Kretas vakre sørvestkyst, mellom små veiløse landsbyer. Vi går i land på idylliske strender der vi spiser lunsj og de tøffe kan ta et bad. Mot slutten av dagen ankommer vi en ny liten landsby, der vi samles over et godt måltid mat bestående av lokale spesialiteter.

Grunnkurs havpadling

I løpet av denne uken gjennomføres Grunnkurs Havpadling i henhold til Norges Padleforbuds Våttkortstige

Dagsprogram

Lørdag:  Ankomst Chania

Vi arrangerer transport fra Chania flyplass til hotellet i sentrum etter Norwegian sin flight fra Oslo, ankomst kl 19:10. De som har andre ankomsttider, kan selv reise fra flyplassen til hotellet i Chania der Rundtomkring sin turleder venter.

Kvelden er satt av til sosialt samvær og middag på en lokal taverna.

Busstur cirka 25 minutter
Overnatting i Chania

Søndag: Båttur fra Sfakia – Loutro

Etter frokost setter vi oss på bussen og reiser sørover til Sfakia, en småby sørvest på Kreta. Herfra går turen videre med båt til Loutro, en hyggelig og veiløs liten landsby som skal være basen vår de neste to dagene.

Vel framme i Loutro gjør vi de første forberedelser til ukens padlekurs. Etter at vi har gått gjennom utstyret, tilpasset kajakker og tatt på flytevest, er tiden inne til å møte det våte element. Dagen går med til grunnleggende padleopplæring, teknikker og sikkerhetsøvelser.

Overnatting i Loutro

Mandag: Padling i området rundt Loutro

Vi fortsetter padleopplæringen der vi slapp dagen før. Litt ut på dagen padler vi på tur mot Marmara Beach. På denne kan vi padle i grotter og spise lunsj på en av Kreta fineste strandtavernaer.

Turens lengde er cirka 10 kilometer
Overnatting i Loutro

Tirsdag: Padling i området rundt Loutro

Vi forsetter å trene teknikk, og ut på dagen legger vi ut på ny tur, denne gangen kanskje til Sfakia, den lille landsbyen som ligger øst for Loutro? På denne turen er det fine muligheter for å padle i grotter samt å gjøre strandhugg på en flott strand, Sweetwater Beach, som har fått navnet sitt etter ferskvannskildene som kommer opp der.

Turens lengde er cirka 10 kilometer
Overnatting i Loutro

Onsdag: Turpadling til Agia Roumeli

Hvis gruppens samlede kapasitet tillater det, legger vi denne dagen ut på en lengre padletur, fra Loutro til Agia Roumeli. Turen går i et spennende kystområde med mange flotte steder der vi kan gjøre strandhugg.

Dersom gruppen ikke er klar for å padle dette strekket, kan en fergetur være et godt alternativ.

Turens lengde er cirka 15 kilometer
Overnatting i Agia Roumeli

Torsdag: Fridag

Torsdag tar vi det med ro i Agia Roumeli, enten med å ligge på stranden, gå på tur eller padle litt i nærområdet.

På ettermiddagen setter vi østover til Sougia, denne gang med ettermiddagsfergen.

Turens lengde er cirka 8 kilometer
Overnatting i Sougia

Fredag: Padling rundt Sougia

Etter frokost padler vi på tur mot oldtidsbyen, Lissos. Her er det mulig å gå i land og se på flere flott utgravinger, blant annet ruiner av templet Asklepeios.

Om ettermiddagen skal vi vaske kajakk og utstyr før vi samles på en taverne for å feire «siste natt med gjengen».

Overnatting i Sougia

Lørdag: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og deltakerne kan nyte formiddagen i Sougia.

Etter lunsj arrangerer vi felles transport tilbake til Chania sentrum. Kanskje blir det tid til en bytur eller en tur på stranden før den enkelte reiser til flyplassen med flybuss eller drosje? Bagasjen kan oppbevares på busstasjonen i Chania mot en liten avgift.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Sprek nok

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med fire ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

Denne aktuelle turen er klassifisert som Nivå 3, og er av de mer krevende av våre fotturer på "mellomnivå". 

"Turer klassifisert under denne kategorien har en eller to spesielt krevende dagsetapper. Det kan være en dagsetappen med effektiv gåtid 8 - 10 timer og kan inkludere krevende terreng, mye stein, stigninger (opp og/eller ned) på tilsammen 1.500 høydemeter. Øvrige dager vil etappene være enklere, som en tur på Nivå 2. 
For å delta på en tur klassifisert på Nivå 3, må du ha god kondisjon og kapasitet til å gjennomføre de mest krevende dagsetappene i et jevnt og godt tempo. Du bør ikke ha problemer med knær eller rygg."

Pakkeliste

Hva skal du pakke?

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye. Vi arrangerer bagasjetransport mellom de ulike overnattingsstedene, men ber deg likevel å pakke lett og smart, og kun ett kolli per person.

Vi padler gjerne i shorts, langermet skjorte/t-skjorte og solhatt. På beina har vi padlesko eller sandaler. Temperaturen i havet ligger på rundt 18-20 grader. Blir du lett kald, kan du vurdere innkjøp av en billig våtdrakt. En våtdrakt med korte ermer og ben fungerer helt fint.

På kvelden spiser vi middag utendørs. På våren er antrekket gjerne turbukse og fleecejakke/lett dunjakke, men i september kan kveldene fort innby til lettere bekledning som kortermet skjorte/kjole. Siste kvelden, kan det være greit å ha med litt rene, fine klær, for da skal vi skal på fest 

Når det gjelder skotøy, må du ha med et par padlesko evt. sandaler. I tillegg må du ha med joggesko/tursko for turer på land. Ta også med en liten dagstursekk. Denne må være uten meis slik at den kan rulles sammen i kajakken.

Padleutstyr

Du får utlevert kajakk, åre, flytevest, hjelm, spruttrekk, pumpe og taueline. Du kan også benytte eget utstyr, for eksempel åre, dersom dette holder akseptabel kvalitet.

Skal du ha med egen åre, vær oppmerksom på at denne ikke kan tas med som håndbagasje. Det er mulig å kjøpe en praktisk årepose som beskytter åren under transport. Er åren delbar, kan du med fordel pakke biter av et liggeunderlag eller bobleplast rundt sammenføyningene slik at disse ikke skades. Husk å sjekke med ditt flyselskap reglene rundt ekstra bagasje/spesialbagasje.

Du må ha med følgende personlig utstyr

 • Sko eller sandaler for å padle i
 • Padlehansker, neopren anbefales
 • Vanntette poser for pakking av klær og annet utstyr. Du trenger 1 X 15 liter samt 1 x 2 liter til «håndveske»
 • Vanntett pakning til mobiltelefonen

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy
 • Drikkeflaske for vann er veldig praktisk, men ikke nødvendig da vann på flasker kan kjøpes stort sett «overalt»
 • Joggesko eller lignende som tåler vann, gjerne med litt stiv såle
 • Sandaler som tåler vann
 • Shorts, t-skjorte / langermet skjorte for padling
 • Shorts /bukse og t-skjorte for turer på land
 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Ett tynt ullundertøysett
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk eventuelt et slitt laken
 • Solhatt for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig (Sort fungerer dårlig i solen)
 • Solkrem med høy faktor (30 – 50). Husk at vi blir lett solbrente når vi er på havet!
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel
 • Nylonvask eller annet vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt

Kontanter

På sørvestkysten av Kreta er det vanlig å betale med «cash». I flere av landsbyene er det ikke minibanker, og du må derfor ta med kontanter (€uro) som dekker dine private utgifter.

Erfaringsmessig kommer du langt med 150 – 200 €uro den uker vi er på tur. Som eksempel koster en enkel lunsj rundt 10 – 12 €uro og øl/mineralvann cirka 3 – 4 €uro.

Det er mulig å ta ut kontanter i minibank ved ankomst til Chania flyplass lørdag, og samt når vi igjen ankommer Chania mot slutten av uken.

Har du spørsmål vedrørende pakking eller utstyr – ta kontakt!

Flybilletter

Flybilletter fra Norge til Chania, Kreta, er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.