fbpx
Fottur på Kreta

Fottur med kløfter og kystvandring

I 2019 lanserer vi et nytt turprogram på Kreta, bestående av to – tre nye dagsturer samt noen kjente og kjære etapper. Programmet er svært variert med en frodig høyslette, to vakre kløfter i full blomst, og topptur til Papoures. Og ikke minst, kystlinjen i sør, like vakker som alltid.

Topptur og høysletter – opplev mer av Kreta

Vi starter ukens fottur på den vakre høysletten ved landsbyen Ammoudari. Herfra går vi i vakkert kulturlandskap over fjellet og ned til landsbyen Asfendou, og vi følger Asfendouskløften videre ned til kysten. Ferden går videre langs kysten vestover i retning Agia Roumeli, med overnatting både i Sfakia og i Loutro.

I Agia Roumeli tar vi en dagsutflukt inn i fjellet med topptur til Papoures, en av Lefka Oris mange flotte fjelltopper. Men merk deg at på denne turen er ikke Papoures alene målet, vi synes at selve vandringen innover i fjellet er verd hele turen!

Ferden videre fortsetter i et vakkert kystlandskap fra Domata Beach og vestover mot Sougia.

Og så er vi klar for ukens siste fottur, fra høysletten Omalos og tilbake tilbake til Sougia.  Denne turen byr på kulturlandskap, storslått utsikt og kløften Agia Irini, ofte omtalt som «lillebroren» til Samariakløften.

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen?

Prisen inkluderer følgende:

 • Overnatting i delt rom
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag inkl. lokal vin)
 • Transport fra flyplass til fastsatt tid (kl 19:10) til Askifou, som er startpunkt for turen
 • Transport fra hotell sørkysten til Chania på hjemreisedagen
 • Fotturprogram – les mer under «Detaljert program»
 • Bagasjetransport

Hva inngår ikke i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Enkeltrom. Kan bestilles mot tillegg kr 2.000. Begrenset antall rom
 • Lunsj
 • Transport utenom fastsatt program. Eksempel kan være transport fra Chania flyplass til startpunkt for turen, dersom du kommer for sent til å følge oppsatt transport
 • Reiseforsikring
 • Tips til servitører og romservice

Sprek nok?

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en fottur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med tre ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået/vanskelighetsgraden på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

Denne aktuelle turen har to prikker, og betegnes som middels utfordrende.

«Dagsetappene er lengre (enn 4 timer) og terrenget mer variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken. Underlaget kan være ujevnt og høydeforskjellene store. Du må ha god kondisjon, friske knær/hofter og samtidig ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.»

Dagsturen til Papoures er mer krevende enn hva som er vanlig for en middels utfordrende fottur. De som ikke er sterk nok til å delta på toppturen til Papoures, kan foreta egne utflukter i området rundt Agia Roumeli.

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur
 • Flybilletter og transport fra Chania flyplass

Flyreise

Flybilletter er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter Norge – Kreta. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 25.04.2020 - 02.05.2020 - Pris fra 10.490 kr - Antall ledige plasser: 6 eller flere

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Lørdag: Ankomst Chania

Vi arrangerer transport fra Chania flyplass til hotellet i sentrum etter Norwegian sin flight fra Oslo, ankomst kl 19:10. De som har andre ankomsttider, kan selv reise fra flyplassen til hotellet i Chania der Rundtomkring sin turleder venter.

Kvelden er satt av til sosialt samvær og middag på hotellets taverna.

Busstur cirka 25 minutter
Overnatting i Chania

Søndag: Askifou – Sfakia

Etter frokost setter vi oss i bussen som tar oss over fjellet mot Sfakia og ukens første vandretur. Vi starter med en flott tur til fots over Askifouplatået, og turen på gamle ferdeslveien ned mot kysten. Turen byr på storslått natur, gammelt kulturlandskap og en vakker kløft i full blomstring.

Vær oppmerksom på at deler av turen går tidvis i bratt terreng, noe som kan være en belastning for vonde knær.

På slutten av dagens fottur blir vi hentet av en lokal buss som tar oss videre til fjellandsbyen Anopolis.

Turens lengde er 13 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er stigende fra 750 m.o.h. til 1.000, herfra nedstigning til havnivå
Overnatting i Anopolis

Mandag: Anopolis – Loutro

Etter frokost setter vi kursen ut på den greske landsbygda, i et av de mest uberørte områdene på Kreta.
Vi vandrer langs stier og gamle ferdselsveier på vei ned fjellsiden mot Loutro, målet for dagen. Underveis stopper vi for lunsj på en lokal taverna.

Turen byr på gammelt kulturlandskap og storslått utsikt i alle himmelretninger.

Turens lengde er 10 kilometer/4 timer
Terrenget er fallende fra 550 m.o.h. og til havnivå
Overnatting i Loutro

Tirsdag: Loutro – Agia Roumeli

Dagens vandretur går i variert terreng langs kysten. Vi følger stien gjennom gammelt kulturlandskap, forblåste klipper og pinjeskog før vi tidlig på ettermiddagen ankommer Agia Roumeli.

Turen byr på flere fine badestrender, blant annet Agios Pavlos, der det også finnes en 1.500 år gammel kirke med flotte veggmalerier.

Turen kan kortes med ved å ta taxibåt til Marmara.

Turens lengde er 15 kilometer/5-6 timer
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 125 meter
Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag – Fridag

I dag er det fridag. Men synes du dette høres kjedelig ut og du bare må ut på ny tur, kan vi foreslå fine fotturer i området run Agia Roumeli.

Torsdag – Domata – Sougia

Dagens vandring går i et variert og storslått kystlandskap – nok en av våre favoritter.

Turen starter med med båttransport til Domata Beach, en flott strand som kun er tilgjengelig via sjøveien eller til fots.

Fra Domata går turen til fots i kupert terreng langs kysten mot Tripiti, et naturlig sted for lunsj og kanskje også et bad.
Vi fortsetter videre opp mot turens høyeste punkt, Profitis Ilias, 300 m.o.h. Herfra er det fire timers vandring til Sougia, som er målet for dagens vandring.

Turen byr på en flott båttur, storslått kystlandskap, spennende geologi, øde streder og vandring i pinjeskog. Men dagens etappe byr også på bratte stigninger og mye sol.

Gjennomføring av denne turen (spesielt båttransporten) er sårbar for vær og vind, og kan måtte endres på kort varsel og erstattes av alternativt program.

Turens lengde er 17 kilometer/7 timer
Terrenget er kupert, med høydeforskjeller på inntil 300 meter.
Overnatting i Sougia

Fredag: Fra Omalos til Sougia via Agia Irini-kløften

Ukens siste vandring starter på Omalos og fortsetter over fjellet og inn i Agia Irini-kløften. Agia Irini-kløften er kjent som Samaiakløftens lillebror, den er minst like vakker og mye roligere.

Siste del av turen ned mot Sougia går delvis på asfaltvei og delvis i et tørrlagt elveleie.

Turens lengde er 15 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er fallende fra 1.200 meter til havnivå.
Overnatting i Sougia

Lørdag: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og deltakerne kan nyte formiddagen i Sougia.

Etter lunsj arrangerer vi felles transport tilbake til Chania sentrum. Kanskje blir det tid til en bytur eller en tur på stranden før den enkelte reiser til flyplassen med flybuss eller drosje? Bagasjen kan oppbevares på busstasjonen i Chania mot en liten avgift.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Hva skal du ha med – og hvordan pakke?

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye. Vi arrangerer bagasjetransport mellom de ulike overnattingsstedene, men ber deg likevel å pakke lett og smart, og kun ett kolli (bag etc.) per person.

De dagene vi er ute på tur, er antrekket shorts, t-skjorte og solhatt/caps. Om kveldene spiser vi middag utendørs, gjerne iført turbukse og fleecejakke/lett dunjakke. Siste dagen i Chania, kan det være greit å ha fine med «byklær».

Godt skotøy er en forutsetning for en vellykket tur. Vi anbefaler tursko med stiv såle, eller kraftig joggesko med ditto såle. Skoene må være godt brukt/inngått før du legger på tur. Vi skal vandre i til sammen seks dager, og ingenting er mer ødeleggende enn vonde gnagsår.

Et godt råd er å ta med et par lette joggesko i tillegg til turskoene. Disse kan være gode å bytte til i tilfelle såre bein. Joggesko er også fint å ha på ettermiddag og kveld.

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy
 • Drikkepose for vann er veldig praktisk, men en drikkeflaske fungerer også fint
 • Lyse, lette turklær (shorts og t-skjorte). Sorte turklær fungerer dårlig i solen
 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk
 • Hodeplagg/caps for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig
 • Solkrem
 • Porsjonspakker med energidrikk/energitabletter, kan være til god hjelp i varmen. Må inneholde salt og energi, ikke koffein. Kan kjøpes på sportsbutikk i Norge
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel (Det kan være enkelte lokale forekomster av mygg)
 • Vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt. Husk batterier
 • Reisesyketabletter anbefales for deg som lett blir bilsyk på svingete veier