Til topps på Pachnes

Nyhet! – Gingilos, Pachnes og kajakkpadling

Hvem kan ikke tenke seg tre helt unike turopplevelser på en og samme tur, nesten som et kinderegg? Her kan du få nettopp det – en flott topptur til Gingilos, padling langs sørvestkysten av Kreta, og så til slutt, en enda flottere fottur til toppen av Pachnes! 

Denne flotte kombinasjonen av toppturer og padling har blitt til i et samarbeid med noen av våre erfarne kunder. De ønsket seg nye utfordringer, og her ser dere resultatet.

Toppturer og kajakkpadling

Ukens første tur går rett til topps, til Gingilos, 2.080 meter over havet. Turen til Gingilos byr på ville fjellformasjoner, forvridde trær formet av vær og vind og en fantastisk utsikt som du ikke finner andre steder på Kreta.

Fra fjellet og ned til kysten tar vi turen gjennom den kjente Samariakløften. Samariakløften er storslått og vakker, og er i tillegg Europas lengste ravine. Vi kan kanskje si at denne turen er den fjerde «godbiten» i kinderegget?

Vel framme ved kysten, i den lille feriebyen Agia Roumeli, gjør vi oss klare for tre dager i kajakk. Vi tilrettelegger kajakkpadlingen både for de som har erfaring fra tidligere og for interesserte nybegynnere. For sistnevnte gruppe blir det gitt full padleopplæring i henhold til Norges Padleforbunds Våttkortstige.

Padlingen avsluttes med langtur fra Loutro til Agia Roumeli. Denne kyststripen byr på flere fine badestrender, blant annet Marmara Beach. Med en sjarmerende taverna i vannkanten er dette en naturlig plass for lunsj.

Siste «godbit» er toppturen til Pachnes, 2.453 meter over havet. Det er ikke tid nok i programmet til å gå hele veien opp fra kysten til Pachnes, derfor må vi ty til litt «juks». Vi tar beina fatt og går fra Loutro og opp fjellet til en nærliggende fjellandsby, og derfra blir vi kjørt inn i høyfjellet. De siste to timene opp til toppen, går til fots. Og bonusen venter der oppe på Kretas «tak». Vi satser på klarvær og fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Vakrere blir det ikke!

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen?

Prisen for denne uken er kroner 13.650 og inkluderer følgende:

 • Fotturprogram inkl. transport inn i fjellet – les mer under «Detaljert program»
 • Padleprogram inkl. grunnkurs hav, samt lån av kajakk, flytevest og åre
 • Overnatting i delt rom
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag inkl. lokal vin)
 • Festmiddag fredag kveld – Tre-retters meny med ett glass vin til forrett, to glass til hovedrett og ett glass til dessert.
 • Transport fra flyplass til fastsatt tid (kl 19:10) til Omalos, som er startpunkt for turen
 • Bagasjetransport

Hva inngår ikke i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Enkeltrom. Kan bestilles mot tillegg kr 2.000. Begrenset antall rom
 • Lunsj
 • Transport fra hotell i Chania til flyplassen ved hjemreise
 • Transport utenom fastsatt program.
 • Reiseforsikring
 • Tips til servitører og romservice

Sprek nok?

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med tre ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået/vanskelighetsgraden på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

Fotturene på dette aktuelle turprogrammet har to prikker, og betegnes som middels utfordrende.

«Dagsetappene er inntil 6-7 timer og terrenget variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken. Underlaget kan være ujevnt og høydeforskjellene store. Du må kunne gjøre opp- og ned stigninger på inntil 1000 meter i et greit tempo Du må ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.»

Det forutsettes også at du er interessert i kajakkpadling.

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur
 • Flybilletter og transport fra Chania flyplass. Flybilletter er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter Norge – Kreta. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.

Vi arrangerer transport fra Chania flyplass til Omalos etter Norwegian sin flight fra Oslo, ankomst kl 19:10

Turledere

Turleder er Odd Gunnar Sjåfjell

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 05.10.2019 - 12.10.2019 - Pris fra 13.650 kr - Antall ledige plasser: 2

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Lørdag: Ankomst Chania

Lørdag kveld reiser vi samlet fra Chania flyplass til Omalos, en høyslette som ligger rundt 1.200 moh.

Etter å ha sjekket inn på hotellet på Omalos, samles vi til middag og litt «bli kjent»-prat.

Busstur cirka 1,5 timer
Overnatting på Omalos

Søndag: Topptur til Gingilos

Ukens første fottur starter ved inngangen til Samariakløften, og fortsetter opp mot en av Lefka Oris mest storslåtte topper, Gingilos.

Turen opp mot Gingilos byr på ville fjellformasjoner, forvridde trær formet av vær og vind og en fantastisk utsikt som du ikke finner andre steder på Kreta. Den siste timen opp mot toppen må det forventes noe klyving.

Etter at vi har kommet tilbake til Omalos, hender det rett som det er at turfolkene tar seg litt god drikke i solveggen.

Turens lengde er 13 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er stigende fra 1.200 m.o.h. til 2.080 m.o.h.  Retur samme vei 
Overnatting på Omalos

Mandag: Samariakløften

Mandag morgen går turen fra Omalos og ned den frodige Samariakløften. Dagens mål er den lille kystbyen Agia Roumeli.

Stien er godt tilrettelagt, med en flott «trapp» som tar oss ned de første tusen høydemetrene. Vi passerer flere kirker og den gamle landsbyen, Samaria. Landsbyen ble fraflyttet da Samariakløften i 1962 ble etablert som nasjonalpark.

Turens høydepunkt er Jernportene, eller Sidereoportes som kreterne kaller det. Her er kløften tre meter bred og hele 300 meter høy!

I Samariakløften finnes Kretas mest spektakulære landskap og unike planter og dyr, blant annet den kretiske villgeiten, kri-kri.

Turens lengde er 15 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er fallende fra 1.200 meter til havnivå.
Overnatting i Agia Roumeli

Tirsdag: Kajakkpadling

Etter frokost gjør vi klart for del to av vårt Kinderegg. Målet for dagen er å bli kjent med kajakk og utstyr.
For de som er litt rustne eller har liten padleerfaring bruker vi ekstra tid på vanntilvenning. De som er litt mer erfarne jobber litt med padleteknikk eller padler på egen tur.  Målet for alle er å bli sikrere padlere, både som gruppe og individuelt.

Vi padler ca 6 timer denne dagen
Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag: Kajakkpadling

Målet for dagen er å trene padleteknikker som gjør deg til en bedre og sikrere padler. Bedre teknikk gjør også padlingen morsommere.

Vi skal også forflytte oss fra Agia Roumeli til Loutro. Enten setter vi oss i kajakkene og padler hele veien til Loutro, eller så tar vi båtene med på ettermiddagsfergen.

Turen fra Agia Roumeli byr på flere fine badestrender, blant annet Marmara Beach. Med en sjarmerende taverna i vannkanten er dette en naturlig plass for lunsj.

Turens lengde er 15 kilometer/4-5 timer
Overnatting i Loutro

Torsdag: Siste dag med kajakkpadling

Planen for dagen å padle tilbake til Agia Roumeli. Fokus denne dagen er planlegging av turen, rigging av kajakk osv. Når vi er framme i Agia Roumeli skal kajakker og utstyr vaskes og leveres tilbake før vi tar ferga tilbake til Loutro.

Som tidligere nevnt, er det flere fine «jordbærsteder» langs denne kyststripen. I tillegg til Marmara, er det hyggelig å spise lunsj både i Phoenix og i Lykkos.

Turens lengde er 15 kilometer/4-5 timer
Overnatting i Loutro

Fredag: Loutro – Pachnes

Denne dagen skal vi bokstavelig talt «toppe» ukas opplevelser med topptur til Pachnes, 2.453 moh.

Vi spiser frokost før soloppgang, snører så fjellskoene og går opp fjellsiden til Anopolis, cirka to timers vandring. Her venter vår venn, Konstantinos, som vil transportere oss på pick-up inn i høyfjellet, helt til veis ende. Herfra går vi til fots opp til toppen av Pachnes, cirka to times marsj.

Er været bra, spiser vi medbrakt matpakke på toppen mens vi feirer oss selv og nyter utsikten. Så går turen samme vei tilbake der pick-up`en venter på oss.

Vel nede i Anopolis stopper vi for litt lett mat og forfriskninger før vi sier farvel til sørvestkysten og reiser til Chania.

Om kvelden skal vi feire oss selv på en hyggelig bistro i gamlebyen. Her kan vi love både mat og vin av beste kvalitet!

Turens lengde er 7-8 kilometer/4-5 timer
Overnatting i Chania

Lørdag: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program. Resten av dagen er til fri disposisjon fram til deltakerne returnerer til Norge.

Utsjekking fra hotellet innen kl. 12:00.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Hva skal du ha med – og hvordan pakke?

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye. Vi arrangerer bagasjetransport mellom de ulike overnattingsstedene, men ber deg likevel å pakke lett og smart, og kun ett kolli (bag etc.) per person.

De dagene vi er ute på fottur, er antrekket shorts, t-skjorte og solhatt/caps. Godt skotøy er en forutsetning for en vellykket tur. Vi anbefaler en lett fjellsko med ankelstøtte. Har du ikke dette, kan du gå i en kraftig tursko med tykk og solid såle. Skoene må være godt brukt/inngått før du legger på tur. Vi skal vandre på krevende underlag, og ingenting er mer ødeleggende enn vonde gnagsår. Et godt råd er å ta med et par lette joggesko i tillegg til turskoene. Disse kan være gode å bytte til i tilfelle såre bein. Joggesko er også fint å ha på ettermiddag og kveld.

De dagene vi padler, har vi gjerne på shorts, langermet skjorte/t-skjorte og solhatt. På beina har vi padlesko eller sandaler. Temperaturen i havet ligger på rundt 18 grader. Blir du lett kald, kan du vurdere innkjøp av en billig våtdrakt. En våtdrakt med korte ermer og ben fungerer helt fint.

Om kveldene spiser vi middag utendørs, gjerne iført turbukse og fleecejakke/lett dunjakke. Siste dagen i Chania, kan det være greit å ha fine med «byklær».

Padleutstyr

Du får utlevert følgende padleutstyr

 • Kajakk, åre, flytevest, hjelm, hansker, spruttrekk, pumpe og taueline.

Du kan også benytte eget utstyr, for eksempel åre, dersom dette holder akseptabel kvalitet.

Skal du ha med egen åre, vær oppmerksom på at denne ikke kan tas med som håndbagasje. Det er mulig å kjøpe en praktisk årepose som beskytter åren under transport. Er åren delbar, kan du med fordel pakke biter av et liggeunderlag eller bobleplast rundt sammenføyningene slik at disse ikke skades. Husk å sjekke med ditt flyselskap reglene rundt ekstra bagasje/spesialbagasje.

Du må ha med følgende personlig utstyr

 • Sko eller sandaler for å padle i. Padlesko kan etter avtale kjøpes via Rundtomkring
 • Vanntette poser poser for pakking av klær og annet utstyr. Du trenger 2 x 20 eller 15 liter, 1 x 10 liter og 1 x 2 liter til «håndveske»
 • Vanntett pakning til mobiltelefone

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy. Sekken må helst være uten meis slik at den kan rulles sammen i kajakken.
 • Drikkeflaske for vann er veldig praktisk, men ikke nødvendig da vann på flasker kan kjøpes stort sett «overalt»
 • Joggesko eller lignende som tåler vann, gjerne med litt stiv såle
 • Sandaler som tåler vann
 • Shorts, t-skjorte / langermet skjorte for padling
 • Shorts /bukse og t-skjorte for turer på land
 • Bukse og fleecejakke/tynn dunjakke – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Lett/tynn vindjakke
 • Ett tynt ullundertøysett
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk, eventuelt et slitt laken
 • Solhatt for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig (Sort fungerer dårlig i solen)
 • Solkrem med høy faktor (30 – 50). Husk at vi blir lett solbrente når vi er på havet!
 • Porsjonspakker med energidrikk, for eksempel XL1, er viktig for påfyll ved evt. energitap. Kan kjøpes på sportsbutikk i Norge
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel (Det kan være enkelte lokale forekomster av mygg)
 • Nylonvask eller annet vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt med nye batterier

Kontanter

På sørvestkysten av Kreta er det vanlig å betale med «cash». Det finnes ingen minibanker i de landsbyene vi skal besøke, og du må derfor ta med kontanter (€uro) som dekker dine private utgifter.

Erfaringsmessig kommer du langt med 150 – 200 €uro den uker vi er på tur. Som eksempel koster en enkel lunsj rundt 10 – 12 €uro og øl/mineralvann cirka 3 – 4 €uro.

Det er mulig å ta ut kontanter i minibank ved ankomst til Chania flyplass lørdag, og samt når vi igjen ankommer Chania mot slutten av uken.

Har du spørsmål vedrørende pakking eller utstyr – ta kontakt!