Til topps på Pachnes

Nyhet! – Gingilos, Pachnes og kajakkpadling

Hvem kan ikke tenke seg tre helt unike turopplevelser på en og samme tur, nesten som et kinderegg? Her kan du få nettopp det – en flott topptur til Gingilos, padling langs sørvestkysten av Kreta, og så til slutt, en enda flottere fottur til toppen av Pachnes! 

Denne flotte kombinasjonen av toppturer og padling har blitt til i et samarbeid med noen av våre erfarne kunder. De ønsket seg nye utfordringer, og her ser dere resultatet.

Toppturer og kajakkpadling

Ukens første tur går rett til topps, til Gingilos, 2.080 meter over havet. Turen til Gingilos byr på ville fjellformasjoner, forvridde trær formet av vær og vind og en fantastisk utsikt som du ikke finner andre steder på Kreta.

Fra fjellet og ned til kysten tar vi turen gjennom den kjente Samariakløften. Samariakløften er storslått og vakker, og er i tillegg Europas lengste ravine. Vi kan kanskje si at denne turen er den fjerde «godbiten» i kinderegget?

Vel framme ved kysten, i den lille feriebyen Agia Roumeli, gjør vi oss klare for tre dager i kajakk. Vi tilrettelegger kajakkpadlingen både for de som har erfaring fra tidligere og for interesserte nybegynnere. For sistnevnte gruppe blir det gitt full padleopplæring i henhold til Norges Padleforbunds Våttkortstige.

Padlingen avsluttes med langtur fra Loutro til Agia Roumeli. Denne kyststripen byr på flere fine badestrender, blant annet Marmara Beach. Med en sjarmerende taverna i vannkanten er dette en naturlig plass for lunsj.

Siste «godbit» er toppturen til Pachnes, 2.453 meter over havet. Det er ikke tid nok i programmet til å gå hele veien opp fra kysten til Pachnes, derfor må vi ty til litt «juks». Vi tar beina fatt og går fra Loutro og opp fjellet til en nærliggende fjellandsby, og derfra blir vi kjørt inn i høyfjellet. De siste to timene opp til toppen, går til fots. Og bonusen venter der oppe på Kretas «tak». Vi satser på klarvær og fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Vakrere blir det ikke!

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen?

Prisen for denne uken er kroner 13.650 og inkluderer følgende:

 • Fotturprogram inkl. transport inn i fjellet – les mer under «Detaljert program»
 • Padleprogram inkl. grunnkurs hav, samt lån av kajakk, flytevest og åre
 • Overnatting i delt rom
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag inkl. lokal vin)
 • Festmiddag fredag kveld – Tre-retters meny med ett glass vin til forrett, to glass til hovedrett og ett glass til dessert.
 • Transport fra flyplass til fastsatt tid (kl 19:10) til Omalos, som er startpunkt for turen
 • Bagasjetransport

Hva inngår ikke i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Enkeltrom. Kan bestilles mot tillegg kr 2.000. Begrenset antall rom
 • Lunsj
 • Transport fra hotell i Chania til flyplassen ved hjemreise
 • Transport utenom fastsatt program.
 • Reiseforsikring
 • Tips til servitører og romservice

Sprek nok?

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med tre ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået/vanskelighetsgraden på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

Fotturene på dette aktuelle turprogrammet har to prikker, og betegnes som middels utfordrende.

«Dagsetappene er inntil 6-7 timer og terrenget variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken. Underlaget kan være ujevnt og høydeforskjellene store. Du må kunne gjøre opp- og ned stigninger på inntil 1000 meter i et greit tempo Du må ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.»

Det forutsettes også at du er interessert i kajakkpadling.

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur
 • Flybilletter og transport fra Chania flyplass. Flybilletter er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter Norge – Kreta. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.

Vi arrangerer transport fra Chania flyplass til Omalos etter Norwegian sin flight fra Oslo, ankomst kl 19:10

Turledere

25. mai 2019 – Odd Gunnar Sjåfjell

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 25.05.2019 - 01.06.2019 - Pris fra 13.650 kr - Antall ledige plasser: 4
 • 05.10.2019 - 12.10.2019 - Pris fra 13.650 kr - Antall ledige plasser: 6 eller flere

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Lørdag: Ankomst Chania

Lørdag kveld reiser vi samlet fra Chania flyplass til Omalos, en høyslette som ligger rundt 1.200 moh.

Etter å ha sjekket inn på hotellet på Omalos, samles vi til middag og litt «bli kjent»-prat.

Busstur cirka 1,5 timer
Overnatting på Omalos

Søndag: Topptur til Gingilos

Ukens første fottur starter ved inngangen til Samariakløften, og fortsetter opp mot en av Lefka Oris mest storslåtte topper, Gingilos.

Turen opp mot Gingilos byr på ville fjellformasjoner, forvridde trær formet av vær og vind og en fantastisk utsikt som du ikke finner andre steder på Kreta. Den siste timen opp mot toppen må det forventes noe klyving.

Etter at vi har kommet tilbake til Omalos, hender det rett som det er at turfolkene tar seg litt god drikke i solveggen.

Turens lengde er 13 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er stigende fra 1.200 m.o.h. til 2.080 m.o.h.  Retur samme vei 
Overnatting på Omalos

Mandag: Samariakløften

Mandag morgen går turen fra Omalos og ned den frodige Samariakløften. Dagens mål er den lille kystbyen Agia Roumeli.

Stien er godt tilrettelagt, med en flott «trapp» som tar oss ned de første tusen høydemetrene. Vi passerer flere kirker og den gamle landsbyen, Samaria. Landsbyen ble fraflyttet da Samariakløften i 1962 ble etablert som nasjonalpark.

Turens høydepunkt er Jernportene, eller Sidereoportes som kreterne kaller det. Her er kløften tre meter bred og hele 300 meter høy!

I Samariakløften finnes Kretas mest spektakulære landskap og unike planter og dyr, blant annet den kretiske villgeiten, kri-kri.

Turens lengde er 15 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er fallende fra 1.200 meter til havnivå.
Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag: Kajakkpadling

Målet for dagen er å trene padleteknikker som gjør deg til en bedre og sikrere padler. Bedre teknikk gjør også padlingen morsommere.

Vi skal også forflytte oss fra Agia Roumeli til Loutro. Enten setter vi oss i kajakkene og padler hele veien til Loutro, eller så tar vi båtene med på ettermiddagsfergen.

Turen mot Agia Roumeli byr på flere fine badestrender, blant annet Marmara Beach. Med en sjarmerende taverna i vannkanten er dette en naturlig plass for lunsj.

Turens lengde er 15 kilometer/4-5 timer
Overnatting i Loutro

Torsdag: Siste dag med kajakkpadling

Planen for dagen å padle tilbake til Agia Roumeli. Her skal kajakker og utstyr vaskes og leveres tilbake før vi tar ferga tilbake til Loutro.

Som tidligere nevnt, er det flere fine «jordbærsteder» langs denne kyststripen. I tillegg til Marmara, er det hyggelig å spise lunsj både i Phoenix og i Lykkos.

Turens lengde er 15 kilometer/4-5 timer
Overnatting i Loutro

Fredag: Loutro – Pachnes

Denne dagen skal vi bokstavelig talt «toppe» ukas opplevelser med topptur til Pachnes, 2.453 moh.

Vi spiser frokost før soloppgang, snører så fjellskoene og går opp fjellsiden til Anopolis, cirka to timers vandring. Her venter vår venn, Konstantinos, som vil transportere oss på pick-up inn i høyfjellet, helt til veis ende. Herfra går vi til fots opp til toppen av Pachnes, cirka to times marsj.

Er været bra, spiser vi medbrakt matpakke på toppen mens vi feirer oss selv og nyter utsikten. Så går turen samme vei tilbake der pick-up`en venter på oss.

Vel nede i Anopolis stopper vi for litt lett mat og forfriskninger før vi sier farvel til sørvestkysten og reiser til Chania.

Om kvelden skal vi feire oss selv på en hyggelig bistro i gamlebyen. Her kan vi love både mat og vin av beste kvalitet!

Turens lengde er 7-8 kilometer/4-5 timer
Overnatting i Chania

Lørdag: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program. Resten av dagen er til fri disposisjon fram til deltakerne returnerer til Norge.

Utsjekking fra hotellet innen kl. 12:00.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Pakkeliste oppdateres senere