Padling på Kreta

Variert padletur for spreke voksne

Er du godt en godt voksen kajakkpadler og kanskje til og med har fått din sjette ferieuke, er du hjertelig velkommen til en flott padleuke på Kreta.

Vi legger opp til daglige padleøkter, men det vil også være mulig å snøre på seg turskoene og teste ut noen av de fine stiene i nærområdet. Fotturene går i relativt lett terreng, med maksimal stigning 100 – 150 meter. For deg som er ekstra sprek, kan vi by på mer krevende turer.

Padling

For å delta på denne turen er det en forutsetning at du har noe padleerfaring, for eksempel Norges Padleforbunds introduksjonskurs, grunnkurs samt noen timer i kajakk etter gjennomført kurs.

For en del vil dette være sesongens første tur i kajakken, og vi starter derfor med en lett padletur og redningsøvelser. Utover uken gjennomfører vi flere padleturer med etappelengde 15 – 18 kilometer. Forøvrig tilrettelegger padlingen etter gruppens samlede kapasitet.

Teknikkurs

Denne uken kan vi også tilby trening på teknikk tilsvarende NPFs teknikkurs.

Mellom små landsbyer i kajakk

I løpet av uken kombinerer vi padleopplæring med turpadling, bading og strandhogg i idylliske landsbyer og på øde strender.

Vi overnatter i små landsbyer langs kysten. Her blir vi tatt varmt i mot av våre greske venner som serverer greske spesialiteter, gjerne tilberedt av lokale råvarer.

Underveis er det fine forhold for strandliv og kanskje et bad i den vakre Middelhavet.

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen?

Prisen for denne uken er kroner 11.990 og inkluderer følgende:

 • Overnatting i delt rom
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag inkl. lokal vin)
 • Nødvendig padleutstyr (kajakk, åre, spruttrekk, redningsvest)
 • Bagasjetransport

Hva inngår ikke i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Enkeltrom. Kan bestilles mot tillegg kr 2.000. Begrenset antall rom
 • Lunsj
 • Transport fra hotell i Chania til flyplassen ved hjemreise
 • Transport utenom fastsatt program. Eksempel kan være transport fra Chania flyplass til startpunkt for turen, dersom du kommer for sent til å følge oppsatt transport
 • Reiseforsikring
 • Tips til servitører og romservice

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur

Flybilletter

Flybilletter er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter Norge – Kreta. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 11.05.2019 - 18.05.2019 - Pris fra 11.990 kr - Antall ledige plasser: 4

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Lørdag

Etter ankomst til Chania flyplass reiser vi inn til sentrum der vi overnatter første natten. Før vi til middag, sjekker vi inn på hotellet og gjør de nødvendige forberedelser for neste dag.

Busstur cirka 25 minutter
Overnatting i Chania

Søndag – Padling i området rundt Loutro

Søndag morgen reiser vi med buss til Sfakia. Avhengig av hva gruppen ønsker kan vi enten gå eller reise med ferge til Loutro hvor vi skal bo de neste to nettene. Vel framme i Loutro fordeler vi padleutstyr og kajakker før vi prøver oss på sjøen.
For noen er kanskje dette årets første padletur, så vi starter med en rolig tur i området rundt Loutro for å kjenne på kajakken og finne padleformen. I løpet av denne økta trener vi litt teknikk samtidig som vi finpusser på noen enkle redningsøvelser.

Vi avslutter i god tid slik at vi kan slappe litt av på kaikanten før vi går til middag.

Overnatting i Loutro

Mandag – Padling fra Loutro til Marmara

Etter en rolig frokost padler vi til Marmara Beach der vi slapper av og spiser en skikkelig god lunsj før vi returnerer tilbake til Loutro enten i kajakk eller til fots.
De som ønsker å jobbe litt med teknikk kan gjøre dette.

Turens lengde er cirka 6 kilometer
Overnatting i Loutro

Tirsdag – Turpadling fra Loutro til Agia Roumeli

Da er dagen kommet for en litt lengre padletur, fra Loutro til Agia Roumeli, cirka 15 kilometer. Vi kan dele turen inn i flere etapper der den lengste da blir på rundt seks kilometer. Bagasjen sendes med ferge, eller vi kan ta den med i kajakken slik at vi også får trent litt på turpakking.

Når vi ankommer Agia Roumeli, blir vi godt tatt imot av Nikos på Taverna Paralia. Vi spiser sen lunsj før vi finner oss ett rom for de neste to dagene. Middag spiser vi på Taverna Paralia.

Turens lengde er cirka 15 kilometer
Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag – Fridag i Agia Roumeli

Dagen er helt til fri disposisjon. De som ønsker å padle kan gjøre det, mens andre kanskje vil gå en tur eller rett og slett bare slappe av.

Overnatting i Agia Roumeli

Torsdag – Turpadling fra Agia Roumeli til Sougia

Vi forlater Agia Roumeli for denne gang for å padle videre til Sougia. Dette er ukas lengste etappe, cirka 18 kilometer.

Turen går i et område med flere flotte strender der vi kan gå i land. Her finnes ingen strandtavernaer, så her blir det lunsj i det fri. I løpet av ettermiddag ankommer vi Sougia der vi blir tatt i mot av en yogagruppe fra Rundtomkring. Middagen inntar vi sammen med yogagruppen.

Turens lengde er cirka 18 kilometer
Overnatting i Sougia

Fredag – Turpadling fra Sougia til Paleochora

Etter at vi har inntatt en god 17. mai frokost, pakker vi i kajakkene og fortsetter videre østover mot Paleochora. Vi tar en pause i Lissos for en kort pause og litt omvisning før vi fortsetter videre vestover til Anidri Beach der vi spiser lunsj.

Tidlig på ettermiddagen ankommer vi Paleochora. Vi vasker kajakker og annet utstyr før vi gjør oss klar til «siste natt med gjengen».

Turens lengde er cirka 15 kilometer
Overnatting i Paleochora

Lørdag – Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og deltakerne kan nyte formiddagen i Paleochora.

Etter lunsj arrangerer vi felles transport tilbake til Chania sentrum. Kanskje blir det tid til en bytur eller en tur på stranden før den enkelte reiser til flyplassen med flybuss eller drosje? Bagasjen kan oppbevares på busstasjonen i Chania mot en liten avgift.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

 

Pakkeliste

Pakkeliste vil bli utarbeidet