fbpx
Fra Omalos til Elafonisi via Ginngilos

Fra Omalos til Elafonisi via Gingilos

Velkommen til en flott fottur som starter på høysletten Omalos, videre opp på Gingilos, og fortsetter så ned mot Sougia og vestover til Elafonisi. Turen byr på høyfjell, en frodig kløft, vakkert kystlandskap og Kretas fineste badestrand. Og hvis vi har været på vår side, kan vi nyte en fantastisk utsikt fra Ginglos, 2.000 meter over havet.

Denne turen ble veldig populær da den ble lansert våren 2018. Vi tar turen med videre inn i 2019, men i en litt modifisert utgave. Vi erstatter  Samariakløften med en tur fra Omalos til Sougia, gjennom vakkert kulturlandskap og den frodige Agia Irini-kløften. Ikke helt det samme, men mist like flott.

Fottur til toppen av Gingilos og videre til Elafonisi

Fra flyplassen reiser vi direkte til høysletten Omalos, som er startpunkt for topptur til Gingilos (2.080 m.o.h.), ukens første og kanskje mest spektakulære tur. Videre setter vi kursen over fjellet og ned mot Sougia. Vi følger gamle ferdselsveier til landsbyen Agia Irini, og fortsetter gjennom kløften med samme navn.

Fra Sougia fortsetter vi vestover i vakkert kystlandskap til oldtidsbyen Lissos og videre til Paleochora. Ukens siste etappe går til Elafonisi, Kreta sitt eget Maldivene.

Vi overnatter vi på små familiedrevne hoteller, og vi spiser kortreist mat, hovedsaklig produsert i eller rundt landsbyene vi besøker.

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen?

Prisen inkluderer følgende:

 • Overnatting i delt rom
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag inkl. lokal vin)
 • Transport fra flyplass til fastsatt tid (kl 19:10) til Omalos, som er startpunkt for turen
 • Fotturprogram – les mer under «Detaljert program»
 • Bagasjetransport

Hva inngår ikke i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Enkeltrom. Kan bestilles mot tillegg kr 2.000. Begrenset antall rom
 • Lunsj
 • Transport fra hotell i Chania til flyplassen ved hjemreise
 • Transport utenom fastsatt program. Eksempel kan være transport fra Chania flyplass til startpunkt for turen, dersom du kommer for sent til å følge oppsatt transport
 • Reiseforsikring
 • Tips til servitører og romservice

Sprek nok?

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med tre ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået/vanskelighetsgraden på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

Denne aktuelle turen har to prikker, og betegnes som middels utfordrende.

«Dagsetappene er lengre (enn 4 timer) og terrenget mer variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken. Underlaget kan være ujevnt og høydeforskjellene store. Du må ha god kondisjon, friske knær/hofter og samtidig ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.»

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur

Flybilletter og transport fra Chania flyplass

Flybilletter er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

Rundtomkring kan være behjelpelig med å finne passende flybilletter Norge – Kreta. Ta kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon.

Vi arrangerer transport fra Chania flyplass til Omalos etter Norwegian sin flight fra Oslo, ankomst kl 19:10 

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 25.04.2020 - 02.05.2020 - Pris fra 10.450 kr - Antall ledige plasser: 6 eller flere

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Dag1: Ankomst Chania

Ankomstdagen reiser vi samlet fra Chania flyplass til Omalos, en høyslette som ligger på 1.200 meters høyde.

Kvelden er satt av til gjennomgang av ukens program, sosialt samvær og middag på hotellets taverna.

Busstur cirka 1,5 timer
Overnatting på Omalos

Dag2: Omalos – Gingilos

Ukens første tur starter ved inngangen til Samariakløften, og fortsetter opp mot en av Lefka Oris mest storslåtte topper, Gingilos.

Turen opp mot Gingilos byr på ville fjellformasjoner, forvridde trær formet av vær og vind og fantastisk utsikt som du ikke finner andre steder på Kreta.

Det vil bli noe klyving for å nå toppen av Gingilos. De som ikke ønsker å være med opp den siste biten, kan ta pause i skaret under toppen.

Dersom det er snø i fjellet, er det ikke mulig å nå toppen av Gingilos. Avhengig av hvor lavt snøen ligger, vil vi vurdere å sette opp alternativt tur.

Turens lengde er 13 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er stigende fra 1.200 m.o.h. til 2.080 m.o.h. Retur samme vei
Overnatting på Omalos

Dag3: Over fjellet og ned til Sougia gjennom Agia Irini-kløften

Mandag morgen går turen fra Omalos, og ned fjellet i vakkert kulturlandskap. Fra Epanohori følger vi Agia Irini-kløften med mot Sougia.  De siste kilometerne går i tørrlagt elveleie eller på vei.

Turens lengde er 15 kilometer/cirka 6 timer
Terrenget er fallende fra 1.200 meter til havnivå.
Overnatting i Sougia

Dag4: Utfordrende og vakker kystvandring

Dagens vandring går i et variert og storslått kystlandskap – et av de vakreste på Kreta.

Turen starter med at vi reiser med lokal fiskebåt til Tripiti, en flott bukt noen kilometer øst for Sougia.

Fra Tripiti følger vi stien opp mot turens høyeste punkt, Profitis Ilias, 300 m.o.h. Herfra tar turen tilbake til Sougia rundt fire timer.

Turen byr på en flott båttur, storslått kystlandskap, spennende geologi, øde streder og vandring i vakker pinjeskog. Men dagens etappe byr også på bratte stigninger og til tider mye sol.
Gjennomføring av denne turen (spesielt båttransporten) er sårbar for vær og vind, og kan måtte endres på kort varsel og erstattes av alternativt program.

Turens lengde er 9 kilometer/5 timer
Terrenget er kupert, med høydeforskjeller på inntil 300 meter.
Overnatting i Sougia

Dag5: Fridag i Sougia

Dagen er til fri disposisjon, enten du ønsker å slappe av på stranden eller du er klar for en ny vandretur i nærområdet.
Området rundt Sougia har flere fine turmuligheter.

Overnatting i Sougia

Dag6: Sougia – Paleochora

Tidlig torsdag morgen forlater vi Sougia og setter kursen i retning Paleochora.

Vi vandrer gjennom den vakre Selinou-kløften og videre til oldtidsbyen Lissos. Her kan vi kan vi ta en stopp for å studere utgravinger fra minoisk tid, blant annet tempelet til guden Asklepieion.

Turen fortsetter opp fjellsiden og over en frodig høyslette. Herfra følger vi stien videre til Paleochora gjennom et vakkert kystlandskap.

Turens lengde er 17 kilometer/5 timer
Terrenget er lett kupert med to stigninger – 450 meter totalt
Overnatting i Paleochora

Dag7: Paleochora – Elafonisi

Dagens vandring starter på Krios Beach, cirka 10 kilometer vest for Paleochora. Herfra følger vi kysten nordvestover mot Elafonisi.

Ved kirken Agios Ioannis er det vidstrakt utsikt i alle retninger, og i det fjerne kan du se målet for turen, den vakre stranden Elafonisi, kjent for sin rosa sand. Her kan det passe fint med en liten pause.

Turen videre byr på storslått natur og flere fine badestrender, og ikke minst en flott pinjeskog.

Turen er mer krevende enn de 10 kilometerne skulle tilsi, hovedsaklig på grunn av en «tung-gått» sti med mye lavastein. Men bonusen ligger der og venter, et besøk på Elafonisi er verd litt slit 🙂

Tidlig på ettermiddagen reiser vi med buss til Chania der vi møtes til festmiddag.

Turens lengde er 10 kilometer/4,5 timer
Terrenget er lett kupert med krevende sti
Overnatting i Chania

Dag8: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og dagen er til fri disposisjon fram til deltakerne reiser til flyplassen for retur til Norge.

Utsjekking fra hotellet etter frokost.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Hva skal du ha med – og hvordan pakke?

Når det gjelder bagasje og utstyr denne uken, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye. Vi arrangerer bagasjetransport mellom de ulike overnattingsstedene, men ber deg likevel å pakke lett og smart, og kun ett kolli per person.

De dagene vi er ute på tur, er antrekket shorts, t-skjorte og solhatt/caps. Om kveldene spiser vi middag utendørs, gjerne iført turbukse og fleecejakke/lett dunjakke. Siste dagen i Chania, kan det være greit å ha fine med «byklær».

Godt skotøy er en forutsetning for en vellykket tur. Vi anbefaler en stabil tursko med kraftig såle, eller en kraftig «joggesko». Skoene må være godt brukt/inngått før du legger på tur. Vi skal vandre i til sammen seks dager, og ingenting er mer ødeleggende enn vonde gnagsår.

Et godt råd er å ta med et par lette joggesko i tillegg til turskoene. Disse kan være gode å bytte til i tilfelle såre bein. Joggesko er også fint å ha på ettermiddag og kveld.

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy. Dagstursekken bør være så stor at du kan pakke for en overnatting uten øvrig bagasje tilgjengelig
 • Drikkepose for vann er veldig praktisk, men en drikkeflaske fungerer også fint
 • Lyse, lette turklær (shorts og t-skjorte). Sorte turklær fungerer dårlig i solen
 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndkle for strandbruk
 • Hodeplagg/caps for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig
 • Solkrem
 • Porsjonspakker med energidrikk/energitabletter, kan være et godt supplement i varmen. Må inneholde salt og energi, ikke koffein. Kan kjøpes på sportsbutikk i Norge
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel (Det kan være enkelte lokale forekomster av mygg)
 • Vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt. Husk batterier
 • Reisesyketabletter anbefales for deg som lett blir bilsyk på svingete veier