Fottur for spreke seniorer

Flott fottur for spreke seniorer – Introduksjonsrabatt

Om du er en av våre spreke seniorer som drømmer om en aktiv ferie i varmere strøk, vil du kanskje like vår flotte vandringsuke på Kreta. Turen er tilrettelagt for seniorer, så her vi du garantert møte likesinnede.

Hvor går turen?

Vi legger turen til vakre og veiløse Loutro, sørvest på Kreta. Loutro er et rolig sted, helt uten biltrafikk, og hit kommer vi bare til fots eller via sjøveien.
I Loutro er det flere hyggelige tavernaer og et lite utvalg butikker. Og fremfor alt, området rundt Loutro har et flott turterreng, både langs kysten og i de lavere fjellområdene rundt.

På hvilken måte er turen tilrettelagt for seniorer?

Denne uken skal vi bo fast på et hotell, så du slipper å pakke inn og ut av kofferten hver dag.

Vi tar oss god tid til frokost og går ut på tur først rundt klokken ni om morgenen. Om du ønsker å ta en dags pause fra turgåingen, kan du velge å være igjen i Loutro mens resten av gruppen går ut på tur. Det er hyggelig å sitte på en strandtaverna med en bok eller slappe av på stranden, om du liker det.

Når vi er ute på tur, går samlet og i en jevnt tempo som passer gruppen som helhet. Turen passer dermed ikke for deg som har som mål å komme fortest mulig fram.

Vi tar den tiden vi trenger for å få gruppen trygt gjennom turen. Vi tar en liten pause hver time, samt en halv time – en times matpause midt på dagen.

Beskrivelse av de enkelte dagsetappene finner du under «Detaljert program». Programmet er et utgangspunkt for ukens vandringer. Det vil være mulig å endre programmet i henhold til gruppens ønsker, blant annet med å legge inn lengre dagsetapper.

Sprek nok?

Denne uken gjennomfører vi turer tilsvarende «nivå to» eller «to prikker». Til forskjell fra våre ordinære «nivå to»-turer, vil vi om nødvendig bruke lengre tid på å gjennomføre de ulike dagsetappene.

Turene går på noe steinete stier, noe som for enkelte kan oppleves som krevende.

Dagsetappene vil være av varierende lengde, fra korte, enkle turer til mer krevende etapper med opptil 500 meter stigning/nedstigning. I lengde varierer dagsetappene mellom ti og femten kilometer. Det kan etter avtale være mulig å korte ned eller forlenge enkelte dagsetapper.

Som tidligere nevnt, starter våre daglige utflukter rundt klokken ni om morgenen. Vi nyter dagen ute, og vil etter planen være tilbake på hotellet senest klokken fem om ettermiddagen.

For å delta på denne turen, må du ha erfaring med å vandre i noe krevende terreng, du må ha god balanse og for øvrig være ved god helse.

Overnatting

Vi bor på et enkelt, men hyggelig familiedrevet hotell på kaikanten i Loutro. Samtlige rom har eget bad, og balkong med havutsikt.

Lokal mat

Denne uken får vi servert ulike greske spesialiteter, slik som gresk salat, tsatziki, kleftiko, stifado, saganaki samt mange deilige vegetarretter. Alle rettene serveres midt på bordet, som en «meze». På denne måten får vi alle smake mye god mat.

Rabatt ved tidlig bestilling

For bestillinger som gjøres innen 1. juni, gis en rabatt på kr 500.

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen?

Prisen for denne uken er kroner 10.990 og inkluderer følgende:

 • Overnatting i delt rom
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag inkl. lokal vin)
 • Transport fra flyplass til fastsatt tid (kl 19:10) til Sfakia, båt videre til Loutro
 • Fotturprogram – les mer under «Detaljert program»
 • Lokal transport i henhold til program

Hva inngår ikke i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Enkeltrom. Kan bestilles mot tillegg kr 2.000
 • Lunsj (cirka 10 euro per dag)
 • Transport utenom fastsatt program
 • Reiseforsikring
 • Tips til servitører og romservice

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur

Flybilletter

Flybilletter er ikke inkludert i pakkereisen, og må ordnes av den enkelte reisende.

 • For reisende fra Oslo anbefaler vi Norwegian sin direkte flight til Chania, Kreta, utreise fra Oslo lørdag kl 14:00, ankomst Oslo påfølgende lørdag kl 23:05.
 • For reisende fra Bergen anbefaler vi Norwegian sin direkte flight til Chania, Kreta, utreise fra Bergen lørdag kl 13:00, ankomst Bergen påfølgende lørdag kl 22:10.

Ta gjerne kontakt med Ninette på telefon 91819937 for mer informasjon om gunstige flybilletter

Turleder

Wenche Lise Kverneland er turleder for denne gruppen. Ninette Sjåfjell, daglig leder i Rundtomkring AS, vil også være tilstede på denne turen.

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 12.10.2019 - 19.10.2019 - Pris fra 10.990 kr - Antall ledige plasser: 6 eller flere

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Lørdag: Ankomst Chania

Vi arrangerer busstransport fra flyplassen til sørvestkysten etter Norwegian sin ankomst fra Oslo kl 19:10. Bussturen til Sfakia tar cirka en og en halv time. Turen videre fra Sfakia til Loutro går med båt, cirka 20 minutter.

Vi rekker en sen middag i Loutro før vi tar kveld.

Reise med buss og båt, tilsammen to – to og en halv time

Søndag: Kysttur fra Loutro til Marmara

Etter en lang frokost snører vi på oss turskoene og legger ut på ukens første fottur mot Marmara Beach.

Turen går et et variert landskap litt oppe i høyden. Vi passerer Phoenix og fjellandsbyen Liviania før siste etappe til Marmara, som går over et forrevet klippelandskap.

Tavernaen på Marmara er et ideelt sted for lunsj. Denne tavernaen har Kretas fineste beliggenhet og samtidig den beste maten. Uten tvil et av våre favorittsteder.

Turen tilbake til Loutro går i kupert terreng langs kysten og vi passerer flere idylliske viker.

Turens lengde er tilsammen 10 kilometer 
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 300 meter

Mandag: Rundtur fra Loutro via Anopolis

Etter frokost setter vi kursen ut på den greske landsbygda og opp i fjellet, i et av de mest uberørte områdene på Kreta.

Vi vandrer langs stier og gamle ferdselsveier før vi litt ut på dagen ankommer dagens mål, den tradisjonelle fjellandsbyen Anopolis. Her stopper vi for lunsj på en lokal taverna.

Tilbake til Loutro følger vi en gammel ferdselsvei som slynger seg i sikk-sakk ned fjellsiden. Turen byr på gammelt kulturlandskap og storslått utsikt i alle himmelretninger.

Turens lengde er 12 kilometer.
Terrenget er stigende opp til 550 m.o.h., og tilbake til havnivå

Tirsdag: Fjelltur fra Agios Iannis til Agia Roumeli

Turen starter med en kort fergetur til Sfakia, for så å gå videre med buss opp på fjellet til Agios Iannis, cirka 650 m.o.h. Herfra går turen til fots i et vakkert fjellandskap mot Sellouda, kanskje Kreta flotteste utsiktspunkt? Det er uansett en en flott plass å spise matpakken.

Turen videre følger en gammel ferdelsvei som slynger seg i sikksakk ned mot kysten og Agia Roumeli. Vi reiser tilbake til Loutro med ettermiddagsfergen.

Denne turen gjennomføres kun dersom været tillater det. Ved dårlig vær i fjellet, flyttes turen til en annen dag eller erstattes av en annen tur.

Turens lengde er 10 kilometer
Terrenget er synkende fra 650 meters høyde til havnivå.

Onsdag – Fridag i Loutro

Vi unner oss en fridag i Loutro. Dagen kan tilbringes på stranden eller på en hyggelig kafe på kaianten.

Og har du, til tross for at det er fridag, fortsatt lyst til å gå på tur, er det selvfølgelig også en mulighet. Vi kan i så fall anbefale en tur til den flotte badestranden, Sweetwater Beach.

Torsdag: Loutro – Agia Roumeli

Dagens vandretur går i et svært variert terreng langs kysten. Vi går gjennom gammelt kulturlandskap, over forblåste klipper og gjennom pinjeskog før vi tidlig på ettermiddagen ankommer Agia Roumeli.

Turen byr på flere fine badestrender, blant annet Agios Pavlos, der det også finnes en svært gammel kirke med godt bevarte veggmalerier. På ettermiddagen returnerer vi med ferge til Loutro.

Turen kan kortes ned med cirka tre kilometer ved å ta taxibåt til Marmara

Turens lengde er 15 kilometer
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 125 meter

Fredag: Rundtur fra Loutro via Livaniana

Etter frokost legger vi ut på tur i et vakkert og variert landskap.

Vi setter kursen mot Livaniana, en fraflyttet landsby i fjellet ovenfor Loutro. Her kan vi nyte en fantastisk utsikt utover det Libiske hav før vi fortsetter ned den vakre Aradenakløften mot Marmara Beach. På Marmara kan vi bade og nyte en lang og god lunsj før vi drar tilbake til Loutro, til fots eller med taxibåt.

Turens lengde er 12 kilometer
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 250 meter

Lørdag: Hjemreise

Etter en sist rolig formiddag på sørvestkysten av Kreta, tar vi farvel for denne gang.
Det arrangeres felles transport til Chania for hjemreise til Norge.

Det tas forbehold om endringer i ukeprogrammet!

Pakkeliste

Hva skal du ha med på tur?

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder prinsippet om ikke å ta med for mye.

De dagene vi er ute på tur, er antrekket gjerne shorts, t-skjorte og solhatt/caps. Om kveldene spiser vi middag utendørs, gjerne iført turbukse og fleecejakke/lett dunjakke.

Godt skotøy er en forutsetning for en vellykket tur. Vi anbefaler lette fjellsko med ankelstøtte og krafitg såle. Skoene må være godt brukt/inngått før du legger på tur. Vi skal vandre i til sammen seks dager, og ingenting er mer ødeleggende enn vonde gnagsår, eller i verste fall, en vrikket ankel.

Et godt råd er å ta med et par lette joggesko/tursko i tillegg til vandreskoene. Disse kan være gode å bytte til i tilfelle såre bein. Joggesko er også fint å ha på ettermiddag og kveld.

Forslag til innhold i bagen:

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy
 • Drikkepose for vann er veldig praktisk, men en drikkeflaske fungerer også fint
 • Lyse, lette turklær (shorts og t-skjorte). Sorte turklær fungerer dårlig i solen
 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk
 • Hodeplagg/caps for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig
 • Solkrem
 • Porsjonspakker med energidrikk/energitabletter, kan være til god hjelp i varmen. Må inneholde salt og energi, ikke koffein. Kan kjøpes på sportsbutikk i Norge
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel (Det kan være enkelte lokale forekomster av mygg)
 • Vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt. Husk batterier
 • Reisesyketabletter anbefales for deg som lett blir bilsyk på svingete veier