fbpx
Fottur i de hvite fjellene

Nyhet! Variert fottur fra Elafonisi til Pachnes

Velkommen til en spennende fottur som går fra Elafonisi i vest og østover langs kysten, og avsluttes på toppen av Pachnes, en av Kretas høyeste fjelltopper. Turen byr på relativt store høydeforskjeller og passer for deg som er i god fysisk form og vant til å ferdes i krevende terreng.

Spennende fottur langs kysten og i fjellet

Ukens program starter med et besøk på Elafonisi, Kretas svar på Maldivene. Fra Elafonisi setter vi kursen mot Paleochora, en hyggelig kretisk småby.

De neste dagene vandrer vi østover i vakkert kystlandskap, først til Sougia, så videre til Agia Roumeli. Vi besøker også oldtidsbyen Lissos der restene etter Asklipeions tempel er et høydepunkt.

Senere i uken setter vi kursen opp på fjellet der vi skal besøke fjellandsbyene Aradena og Anopolis. Aradena ble fraflyttet etter en vendetta på slutten av 40-tallet, mens Anopolis i dag er et fullt levedyktig jordbrukssamfunn beliggende på cirka 600 m.o.h.

Ukens absolutte «godbit» er toppturen til Pachnes, 2.453 meter over havet. Det er ikke tid nok i programmet til å gå hele veien opp fra kysten til Pachnes, derfor må vi ty til litt «juks». Fra Anopolis og inn i høyfjellet går turen med bil, men de siste to timene opp mot toppen, går turen til fots. Og der oppe på Kretas «tak» venter bonusen. Vi håper på klarvær og fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Men vi har ingen værgaranti, og blir det dårlig vær i fjellet og det ikke er mulig å ta turen dit, legger vi opp til en alternativ turen denne dagen.

Denne uken skal vi bo i flere ulike landsbyer, både ved kysten og i fjellet. De fleste dagene er det fine forhold for deg som setter pris på gode badetemperaturer.

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen

Prisen for denne uken er kroner 11.500

Prisen inkluderer:

 • Overnatting i delt rom
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag inkl. lokal vin)
 • Fotturprogram – se mer under «Detaljert program»
 • Bagasjetransport
 • Lokal transport i henhold til program

Hva inngår ikke i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Enkeltrom. Kan bestilles mot tillegg kr 2.000. Begrenset antall rom
 • Lunsj
 • Transport fra hotell i Chania til flyplassen ved hjemreise
 • Transport utenom fastsatt program
 • Reiseforsikring

Sprek nok?

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med tre ulike nivåer/prikker som skal gi en pekepinn på vanskelighetsgraden på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

Denne aktuelle turen har to prikker, og betegnes i utgangspunktet som en middels utfordrende tur:

«Dagsetappene er lengre (enn 4 timer) og terrenget mer variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken. Underlaget kan være ujevnt og høydeforskjellene store. Du må ha god kondisjon og samtidig ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.»

Dagsetappen fra Agia Roumeli til Anopolis er derimot lengre og har større opp- og nedstigninger enn det som er vanlig på en middels fottur. Et område langs stien kan også oppleves som noe utfordrende for de som er plaget med høydeskrekk. Lengden på denne dagsetappen kan kortes ned ved å bli hentet med pickup midtveis i turen.

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur

Turleder

Turleder er Ninette Sjåfjell

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 05.10.2019 - 12.10.2019 - Pris fra 11.500 kr - Antall ledige plasser: 2

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Lørdag: Ankomst Chania

Etter ankomst til Chania flyplass, reiser hver enkelt inn til hotellet i Chania sentrum der Rundtomkring sin turleder venter. Reisemåte er enten flybuss (3 euro) eller taxi (25 euro).

Om kvelden samles vi på en lokal taverna for litt mat og en «bli-kjent»-prat.

Busstur cirka 25 minutter
Overnatting i Chania

Søndag: Elafonisi til Paleochora

Vi starter turen på en av Europas vakreste strender, Elafonisi, viden kjent for sin rosa sand.

Herfra går vi langs kysten i retning Paleochora. Turen byr på storslått natur med flere fine badeviker, og ikke minst en flott pinjeskog.

Ved kirken Agios Ioannis åpner det seg vidstrakt utsikt i alle retninger. Her er det perfekte sted for å innta dagens lunsj.

Tidlig på ettermiddagen ankommer vi Krios Beach. Her blir vi hentet med bil og kjørt til hotellet i Paleochora.

Denne turen kan oppleves mer krevende enn de 10 kilometerne skulle tilsi, både på grunn av en «tung-gått» sti med mye kvasse steiner samt at vi går i et område som kan være svært eksponert for sol.

Turens lengde er 10 kilometer/4,5 timer
Terrenget er lett kupert med krevende sti
Overnatting i Paleochora

Mandag: Paleochora til Sougia

Tidlig mandag morgen forlater vi Paleochora og setter kursen mot Sougia.

Første del av turen går langs havet og fortsetter så på fin sti opp fjellsiden og over en frodig høyslette. Fra høysletten følger vi stien ned i oldtidsbyen Lissos. Her kan vi utforske gamle ruiner, blant annet restene etter tempelet Asklepieion og flere romerske graver.

Etter lunsj på stranden i Lissos, fortsetter vi opp i høyden til en nok en høyslette, før vi går løs på dagens siste etappe ned den vakre Selinoukløften.

Turens lengde er 17 kilometer/5 timer
Terrenget er lett kupert med to stigninger – 450 meter totalt
Overnatting i Sougia

Tirsdag: Fridag i Agia Roumeli

Etter frokost setter vi oss på fergen til Agia Roumeli der vi legger opp til fridag eller tur i nærområdet for de som ønsker det.

Området rundt Agia Roumeli byr på flere fine fotturer, slik som tur inn i Samariakløften eller tur opp i fjellsiden der det ligger to fine festninsverk med nydelig utsikt over Agia Roumeli og det Lybiske hav.

Overnatting i Agia Roumeli

Onsdag: Agia Roumeli til Anopolis

Vi pakker ut fra hotellet i Agia Roumeli og setter kursen mot Anopolis, en fin liten fjellandsby som ligger på 550 meters høyde.

Vi starter dagens tur med følge kysten et par timer før vi etterhvert setter opp i høyden, mot Sellouda, cirka 500 m.o.h. Sellouda er et av de fineste stedene vi vet om, og her unner vi oss en god pause for å nyte utsikten.

Fra Sellouda følger vi en gammel ferdselsvei over fjellet og ned i Aradenakløften. Vi følger kløften opp til landsbyen Aradena og videre i retning Anopolis.

Turen byr på flott og variert kyststi, storslått fjellandskap og en en av Kreta vakreste og mest uberørte kløfter.

Turens lengde er 15 kilometer/6 timer
Terrenget er noe krevende med to stigninger hver på cirka 500 meter
Overnatting i Anopolis

Torsdag: Topptur til Pachnes

Denne dagen skal vi bokstavelig talt «toppe» ukas opplevelser med topptur til Pachnes, 2.453 moh.

Etter frokost vil vår venn, Konstantinos, transportere oss på pick-up inn i høyfjellet, helt til veis ende. Herfra går vi til fots opp til toppen av Pachnes, cirka to times marsj.

Er været bra, spiser vi medbrakt matpakke på toppen mens vi feirer oss selv og nyter utsikten. Så går turen samme vei tilbake der pick-up`en venter på oss.

Vel nede i Anopolis stopper vi for litt lett mat og forfriskninger før vi sier tar beina fatt og går ned fjellet til Loutro.

Turens lengde er 7-8 kilometer/4-5 timer
Overnatting i Loutro

Fredag: Rundtur fra Loutro via Livaniana

Etter frokost legger vi ut på tur i et vakkert og variert landskap.

Vi setter kursen mot Livaniana, en fraflyttet landsby i fjellet ovenfor Loutro. Her kan vi nyte en fantastisk utsikt utover det Libiske hav før vi fortsetter ned den vakre Aradenakløften mot Marmara Beach. Kanskje får vi tid til lunsj på Marmara før vi setter kursen tilbake til Loutro.

Vi reiser med ferge til Sfakia der buss til Chania venter.

Om kvelden møtes vi til middag på en hyggelig restaurant i Chania.

Turens lengde er 11 kilometer/4 timer
Terrenget er lett kupert med høyeste punkt 250 meter
Overnatting i Chania

Lørdag: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program. Resten av dagen er til fri disposisjon fram til deltakerne returnerer til Norge.

Utsjekking fra hotellet innen kl. 12:00.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Pakkeliste

Pakkeliste vil bli oppdatert