Andøya

Nyhet! – Andøya – en perle i nord

Hvite strender så langt øyet kan se, fjelltopper på rekke og rad, lange lyse netter, havørn, sjøfugler og hvalsafari, alt toppet med nordnorsk gjestfrihet. Hvor da? Andøya, selvfølgelig.

Vi har lenge drømt om å vise dere Andøya, denne vakre øya lengst uti havgapet i Vesterålen, øya som er «hjemme» for oss. Nå er vi endelig klar, i slutten av juli 2019 inviterer vi til langhelg.

Dette blir fire dager spekket med det beste Andøya har å by på. Naturopplevelsene står i kø.  Vi skal på flere flotte fjellturer, vi skal ut på havet med lokal fiskebåt, studere lokale fuglefjell og besøke bortgjemte strender. En reise Andøya rundt, langs Nasjonal Turistvei, blir det også tid til.

Ønsker du å dra ut på hvalsafari for å oppleve vågehval og spekkhogger, kan vi også legge tilrette for det.

Sensommeren er den fineste tiden, synes vi, med klar luft, gode muligheter for fint vær  og fortsatt lyse kvelder. Det er litt for sent på sommeren for oppleve midnattsola, men vi våger å påstå at kveldsola som går ned i havet, er langt vakrere.

Tidspunkt for turen

Programmet starter torsdag 25. juli kl 09:30 (ankomst Norwegian sin flight fra Oslo) og avsluttes søndag 28. juli kl 19.40 (avgang Norwegian sin flight til Oslo).

Pris og betingelser

Hva inngår i prisen?

Prisen for langweekend på Andøya (fire dager, tre netter) inkluderer følgende:

 • Overnatting i tomannsrom, delt bad.
 • Halvpensjon alle dager (frokost, middag)
 • Aktiviteter i henhold til program – les mer under «Detaljert program»

For å få til en fin og sosial ramme rundt oppholdet, skal vi bo samlet på et rorbuanlegg. Rorbuen blir vår base, ikke bare under aktivitetene på dagtid, men også rundt felles frokost og et hyggelig middagsmåltid.

Rorbuen «vår» ligger på Bleik, en liten landsby, med kort vei til hav og fjell, og fasiliteter som butikk, kafe og landsbypub.

Og hva inngår ikke i prisen?

 • Reise til og fra Andøya – se eget avsnitt vedrørende «Reise til Andøya»
 • Enkeltrom inngår ikke i prisen. Kan eventuelt ordnes på forespørsel mot et pristillegg
 • Drikke til middag/kveldsmåltid
 • Lunsj
 • Aktiviteter utenom fastsatt program. Det er satt av tid for de som ønsker å delta på hvalsafari. Pris per person er kr 1.100. Les mer www.seasafari.no
 • Reiseforsikring

Sprek nok?

Vi ønsker at alle våre turdeltakere skal komme på en tur der de opplever fysisk mestring. På fotturene opererer vi derfor med tre ulike vanskelighetsgrader/prikker som skal gi en pekepinn på nivået/vanskelighetsgraden på de aktuelle turene. Du kan lese mer om de ulike nivåene ved å klikke her.

Denne aktuelle turen har to prikker, og betegnes som en middels utfordrende tur.

«Dagsetappene er lengre (enn 4 timer) og terrenget mer variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken. Underlaget kan være ujevnt og høydeforskjellene store. Du må ha god kondisjon og samtidig ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.»

Annen praktisk informasjon

Les gjerne gjerne gjennom avsnittet om «Praktisk informasjon» der du finner informasjon om blant annet følgende:

 • Betingelser
 • Bestilling og betaling
 • Alene på tur

Reise til Andøya

Det finnes flere alternative reisemåter til Andøya:

 • Fly med Norwegian, direkterute Oslo – Andenes, torsdag og søndag
 • Fly til Harstad/Narvik lufthavn, bil videre til Andenes, cirka tre timer
 • Fly Tromsø – Andenes, flere avganger daglig
 • Bil Tromsø – Andenes, via Senja, inkluderer bilferge fra Gryllefjord – Andenes

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 25.07.2019 - 28.07.2019 - Pris fra 6.990 kr - Antall ledige plasser: 2

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Torsdag: Ankomstdag med kveldstur til Måtinden

Ninette og Odd Gunnar er på plass på Andøy Lufthavn kl 09:35 for å ta i mot dere som ankommer Andøya med Norwegian sin flight fra Oslo .

Etter en god brunsj og litt egentid, tar vi på turskoene og setter kursen mot landsbyen Bleik, som er startpunkt for dagens fottur. Men Bleik er ikke et sted vi bare drar rett forbi, en vakrere «bygd» finnes knappest i Norge. Vi bruker litt tid her før vi vi gjør oss klar for kveldstur til Måtinden, vår første fottur sammen.

Måtinden er en av de flotteste fotturene i Vesterålen. Fra toppen er det en fantastisk utsikt i alle himmelretninger. Er været på vår side, får vi kanskje se sola gå ned i havet.

Turen tar cirka 4 timer totalt
Høyeste punkt er 408 meter

Fredag: Tre fjelltopper og tur på hvalsafari

Etter frokost er vi klar for en ny og flott dag i fjellet. Dagens mål er å komme oss opp på tre flotte fjelltopper, Trolltinden, Breitinden og Sverigetinden. Når vi først har kommet opp i høyden, går turen i flott og slakt terreng. Det er ingen store høydeforskjeller mellom de ulike toppene.

Etter gjennomført tur, er ettermiddagen til fri disposisjon. Det vil være mulig å delta på hvalsafari (frivillig aktivitet, kr 1.100 per person), besøke gallerier eller rett og slett se seg om på Andenes eller Bleik.

Om kvelden spiser vi middag «hjemme».

Turen tar rundt 4 timer og de ulike toppene ligger på  er cirka 3,5 km hver vei/2,5 timer
Høyeste punkt er 512 meter

Lørdag: Topptur på sørøya og båttur langs «vestersida»

Lørdag morgen skal vi ut på nok en fottur, denne gang med start i Skjoldehamn, sør på Andøya. Vi skal på Gavltinden, helgens høyest beliggende topp, 612 moh. Fra toppen er det flott utsikt mot nabokommunene, Sortland og Øksnes.

Etter en vel gjennomført fottur, er det på tide å se Andøya fra havet. En fiskebåt tar oss med på tur, blant annet rundt Bleiksøya, et fuglefjell kjent for store bestander av lundefugl og havørn.

Turen til Gavltinden er cirka 3,5 km hver vei/2,5 timer
Høyeste punkt er 662 meter

Søndag: «Roadtrip» – Andøya rundt

Søndag morgen spiser vi sen frokost og sjekker ut fra rorbua «vår».

Og så er vi klar for sightseeing på denne vakre øya, denne gang med buss.

Vi er heldige og har fått tak i en flott, lokalkjent Andøyguide som med stort engasjement vil fortelle om historie, kultur, folk og fe på Andøya.

Første del av turen går sørover langs vestsiden av Andøya, på det som er Nasjonal Turistvei. Tilbake mot Andenes beveger vi oss på «innersida» av øya der landskapet er roligere og preget av store myrområder.

Langs ruta er det gallerier, produsenter av lokalmat, såpeverksted, kafe og mye annet spennende.

Vi avslutter med felles middag før vi skilles på flyplassen.

Det tas forbehold om endringer i programmet!

Varmt velkommen til Andøya!

Pakkeliste

Pakkeliste kommer