Skip to main content

Søgne Kajakklubb på Kreta

Vi var tolv forventningsfulle kajakkentusiaster som reiste til sørvestkysten av Kreta for å padle kajakk i dagene 19.-26.mai 2018. Turen var organisert av Rundtomkring.no og turleder var aktivitetsleder Terje Jahnsen.

Turen gikk til de fire idylliske landsbyene Hora Sfakia, Loutro, Agia Roumeli og Sougia. Det ble gjennomført Grunnkurs Hav ihht. Norges Padleforbunds Våttkortstige med øvelser hver dag. Overnatting i små familiedrevne hoteller. Alt utstyr (kajakker og sikkerhetsutstyr) var besørget av Rundtomkring.no.

Det ble en opplevelses-, lære- og minnerik tur for alle som var med.

Organiseringen av turen virket godt gjennomtenkt, planlagt og gjennomført. Åpenbart at lokalkunnskapen og det lokale nettverket som Rundtomkring.no, Terje Jahnsen og May Bjelland har, betydde mye. Slikt kommer ikke av seg selv, men bygges opp gjennom flere års innsats. Tenker vi var privilegerte som fikk muligheten til å få ta del i dette.

En annen suksessfaktor var fleksibiliteten i opplegget. Vi deltok med ulike forutsetninger, det var ikke noe hindring for at alle kunne få en god tur. Alle skal med var gjennomgangsmelodien, enten vi var i kajakk eller på fjelltur.

Fleksibelt også når det gjaldt vindforhold. Vi kunne trygt stole på Terje sine vurderinger og råd fra hans lokale nettverk. Dagsprogrammet ble endret et par ganger pga. økende vind og store bølger. I stedet for en lengre padletur en dag valgte vi å leke oss i bølgene utenfor stranda – denne lekne dagen ble en ubetinget suksess!

Vekt på å sosialisere deltakerne fra første stund var også av stor betydning. Jeg opplevde gruppen som en godt sammensveiset gjeng allerede fra dag 1. For undertegnede var dette svært bra, da jeg etter en større operasjon var nødt til å ta spesielle hensyn. Det var ikke noe problem, jeg fikk all den hjelp jeg trengte – uoppfordret!

Foruten gode opplevelser, hyggelig sosialt samvær og styrkede/nye vennskapsbånd, lærte vi mye om sikkerhet og padleteknikk, som alle kommer til å ha både nytte og glede av i lang tid fremover.

Vi var alle enige om at turen var langt over våre forventninger – en stor takk til Rundtomkring.no, Terje og May !

Søgne 5.6.18
Steinar Finseth