fbpx

Uværet på Kreta

Det har vært mye regn på Kreta i vinter, spesielt i området rundt Chania. For to – tre uker siden toppet det seg med uværet Oceanis, som kom med enorme nedbørsmengder.

Alt regnet resulterte i omfattende skader på veier og broer, og flere landsbyer var en periode uten kontakt med omverden. Kretere som har vært berørt av uværet, har opplevd dette som en stor katastrofe.

Nå skinner sola igjen fra skyfri himmel, og befolkningen har samlet seg rundt opprydding og reparasjoner. Det vil ta tid og penger før alle veier og broer igjen er åpnet, men når kreterne kan leve med de problemene dette medfører, kan vi også det.

Det vi foreløpig ikke vet med sikkerhet, er hvordan det står til på utsatte turstier i fjellet og langs kysten. Men det skal vi finne ut av i god tid før dere ankommer Kreta i slutten av april. Om to uker reiser vi, Ninette og Odd Gunnar, til Kreta for å kvalitetssikre stinettet «vårt». Basert på hva vi finner ut når vi er der, vil vi vurdere å foreta tilpasninger i enkelte turprogram. Forøvrig har vi ikke grunn til å tro at skadene etter uværet vil medføre andre konsekvenser for vårens turgrupper.

Vi er trygge på at en av de meste sentrale verdiene i Rundtomkring, nemlig opplevelsen av «ekte turglede», vil stå ved lag også denne våren!

Varmt velkommen til Kreta!

Informasjon om artikkelen

Publisert: 6. mars 2019
Av: Ninette