Nivå på turer

Vi opererer med ulike nivåer på turene våre, og kravene er ulike i forhold til fotturer og padleturer. På denne siden kan du lese mer om de ulike nivåene, og dermed finne ut hvilken type tur som passer best for deg.

Nivå fotturer

 Lett

Turen går i relativt lett terreng uten mye stigning, og dagsetappene strekker seg i all hovedsak til maksimalt fire timer. Normal kondisjon er tilstrekkelig. Du må ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.

 Middels utfordrende

Dagsetappene er lengre og terrenget mer variert. Vanskelighetsgraden kan variere i løpet av uken. Underlaget kan være ujevnt og høydeforskjellene større. Du må ha god kondisjon og samtidig ha kapasitet til å gjennomføre vandringer over flere dager.

 Utfordrende

For å få fullt utbytte av denne uken må du ha god kondisjon og kunne bevege deg i mer krevende terreng. Du bør ikke ha problemer med knær eller rygg. I tillegg bør du på enkelte turer ha erfaring med å bære ryggsekk på 10 – 12 kilo.

Dagsetappene varierer fra fire til ti-tolv timers effektiv gange, og kan innehold store høydeforskjeller.

Nivå padleturer

 Nybegynner

Denne turen er tilrettelagt for nybegynnere og forutsetter ingen tidligere padleerfaring. I løpet av turen gjennomføres Grunnkurs i henhold Norges Padleforbunds våttkortstige.

 Noe erfaren

Dette er turer som krever noe padleerfaring. Det forutsettes gjennomført Grunnkurs i Våttkortstigen samt noe padling etter gjennomført kurs. I løpet av kurset gjennomføres Teknikkurs i Våttkortstigen, for de som ønsker det.

 Erfaren

Vi arrangerer også turer for erfarne padlere. På disse turene forutsettes det at deltakeren mestrer padling under fire stjernes forhold.