Padling på Kreta med Rundtomkring

Padletur for erfarne padlere

Turpadling for erfarne padlere passer for deg som setter pris på lengre padleetapper, og mestrer padling i noe vind og bølger. Våren 2018 gjør vi en endring i tidligere turløype, og setter kursen østover mot Matala.

Overnatting i små landsbyer og på øde strender

Denne uken planlegger vi å padle fra Paleochora i vest, forbi Sfakia, og videre østover i retning Matala. Vi padler mellom små landsbyer og idylliske badeviker, noen kun tilgjengelig via sjøveien.

På strendene finnes det gjerne en liten taverna eller to, derimot er det få overnattingssteder, og vi planlegger derfor å sove under åpen himmel.

Måltider som frokost og middag vil vi innta på disse tavernaene. Her serveres det greske spesialiteter som tzatziki, gresk salat, saganaki, keftedes, dolmades, kleftiko, dakos, horta og mye annet godt. Lunsj spiser vi der det passer i forhold til dagens turprogram.

Turpadling for erfarne padlere

For å delta på denne turen må du som minimum har gjennomført Grunnkurs i Våttkortstigen samt at du må ha opparbeidet deg erfaring med å padle langt og i vind og bølger.

Hvis værforholdene en dag tilsier landligge, snører på oss sko og legger turen langs fjæra eller opp på nærmeste fjelltopp. Eller vi kan sitte helt i ro på en taverna å bare nyte livet.

Hva inngår i prisen

Pris per person er kr 11.990, og dekker følgende:

 • Norsk turleder
 • Kajakk, flytevest og åre
 • Frokost og middag alle dager, inkludert lokal vin
 • Felles transport fra Chania flyplass til Paleochora, startsted for padlingen
 • Øvrig transport på Kreta i henhold til oppsatt program

Hva ikke inngår i prisen

 • Flyreise tur/retur Chania, Kreta – se eget avsnitt vedrørende flybilletter
 • Tillegg for enkeltrom første og siste natt, tilsammen kr 750 kroner per person.
 • Lunsj
 • Transport utenom fastsatt program. Eksempel på dette kan være transport til første bosted dersom du ikke kan følge oppsatt transport, samt transport (taxi/ferge) i forbindelse ved egen hviledag/fridag
 • Taxi fra hotel i Chania til flyplass ved retur til Norge (cirka 25 – 30 € per taxi, kan dele med andre)
 • Reiseforsikring

Flybilletter

Rundtomkring selger flybilletter med Norwegian, tur/retur Oslo – Chania, kr 2.000. Utreise fra Oslo lørdag kl 14:00, ankomst Chania kl 19:10. Retur påfølgende lørdag kl 20:00, ankomst Oslo kl 23:00. To kolli innsjekket bagasje er inkludert i prisen.

Seneste ankomst for å bli med på felles transport fra flyplassen til første overnattingssted er Norwegians ankomst fra Oslo lørdag kl 19:10 (DY1898).

Turinformasjon

Nivå:

Kommende turdatoer

 • 12.05.2018 - 19.05.2018 - Pris fra 11.990 kr - Fullt

Mer informasjon

Ønsker du mer informasjon om turen? Fyll ut kontaktinformasjon i skjemaet under, og vi ringer deg tilbake.


Bestilling

Så flott at du vil reise på tur med oss! Vi skal gjøre vårt ytterste for at dette skal bli en fin opplevelse! I skjemaet under kan du legge inn inntil to personer som skal dele rom og faktureres sammen.

Påmelding Jeg har lest og akseptert reisebetingelsene*
Jeg melder meg på tur med dato*:
Kontaktinformasjon - Alle felt merket * må fylles ut Rom Antall enkeltrom er begrenset, og vi kan derfor ikke garantere at vi kan skaffe dette. Bruk dette feltet hvis du har valgt tomannsrom. Hvis du reiser alene, vil vi tildele en romkamerat av samme kjønn.
Melding til Rundtomkring Her kan du legge inn melding til Rundtomkring
Medreisende

Detaljert program

Dag 1: Ankomst Chania

Ankomstdagen reiser vi samlet fra Chania flyplass (etter Norwegian sin ankomst fra Oslo kl 19:10) til Paleochora, en hyggelig småby sørvest på Kreta.
På kvelden møtes vi til sosialt samvær og middag på en lokal taverna.

Busstur cirka 1,5 timer
Overnatting i Paleochora

Dag 2 – dag 6: Paleochora, Sfakia, Matala

Etter at vi har gjort oss kjent med kajakker og annet padleutstyr, er tiden inne til å innta det våte element.

Vi setter kursen østover mot små landsbyer og øde strender. Vi leker i bølger og gjør strandhugg i små badeviker der vi noen steder får servert lunsj som vil overraske selv de mest kresne ganer. Hver dag har vi et mål for hvor padlingen skal føre oss, men om vi finner «verdens vakreste» leirplass underveis, kan vi fint slå oss ned der for natten.

Etter som dagene går, skal vi innom Sougia, Agia Roumeli, Frankokastello, Rodakino, Agios Giorgos, Agia Fotini, Agia Galini og til slutt, hvis armer og skuldre fortsatt holder, Matala, et kjent hippiested fra 70-tallet.

Detaljert dagsprogram planlegges av samlet gruppe.

Dag 7: Til Chania

Vi avslutter padleaktivitetene og setter kursen mot Chania. Her venter et fint byhotell med basseng, bar og andre fasiliteter.

Om kvelden møtes til avskjedsfest på en hyggelig taverna i Chania sentrum.

Overnatting i Chania

Dag 8: Hjemreise

Etter frokost avslutter vi ukens program, og dagen er til fri disposisjon fram til deltakerne reiser til flyplassen for retur til Norge.

Utsjekking fra hotellet innen kl. 12:00.

Pakkeliste

Hva skal du ha med – og hvordan pakke

Når det gjelder bagasje og utstyr den uken vi er på tur, gjelder dert å ta med for mye. Utstyret vi trenger i løpet av uke skal få plass i kajakkene.

Dersom du har klær ol. som du trenger når du kommer tilbake til Chania kan vi sende dette rett fra flyplassen til hotellet.

Vi padler gjerne i shorts, langermet skjorte/t-skjorte og solhatt. På beina har vi padlesko eller sandaler. Temperaturen i havet ligger på rundt 18 grader. Blir du lett kald, kan du vurdere innkjøp av en billig våtdrakt. En våtdrakt med korte ermer og ben fungerer helt fint.

På kvelden spiser vi middag utendørs, gjerne iført turbukse og fleecejakke/lett dunjakke. Siste dagen i Chania, kan det være greit å ha med «byklær».

Når det gjelder skotøy, må du ha med et par joggesko eller lignende og sandaler som tåler vann. Joggeskoene trenger du hvis vi må gå i land på steder med skarpe steiner eller klipper. I tillegg er de greie å ha dersom vi må forlate båtene på grunn av været og ta oss «hjem» via land.

Det kan være smart å ha med en dagstursekk dersom vi skal gå turer på land. Sekken må være uten meis slik at den kan rulles sammen i kajakken.

Padleutstyr

Du får utlevert følgende padleutstyr

Kajakk, åre, flytevest, hjelm, hansker, spruttrekk, pumpe og taueline.

Du kan også benytte eget utstyr, for eksempel åre, dersom dette holder akseptabel kvalitet.

Skal du ha med egen åre, vær oppmerksom på at denne ikke kan tas med som håndbagasje. Det er mulig å kjøpe en praktisk årepose som beskytter åren under transport. Er åren delbar, kan du med fordel pakke biter av et liggeunderlag eller bobleplast rundt sammenføyningene slik at disse ikke skades. Husk å sjekke med ditt flyselskap reglene rundt ekstra bagasje/spesialbagasje.

Du må ha med følgende personlig utstyr

 • Sko eller sandaler for å padle i. Padlesko kan etter avtale kjøpes via Rundtomkring
 • Vanntette poser poser for pakking av klær og annet utstyr. Du trenger 2 x 20 eller 15 liter, 1 x 10 liter og 1 x 2 liter til «håndveske»
 • Vanntett pakning til mobiltelefonen

Forslag til innhold i bagen

 • Dagstursekk– for å bære vann, litt mat og badetøy
 • Drikkeflaske for vann er veldig praktisk, men ikke nødvendig da vann på flasker kan kjøpes stort sett «overalt»
 • Joggesko eller lignende som tåler vann, gjerne med litt stiv såle
 • Shorts, t-skjorte / langermet skjorte for padling
 • Shorts /bukse og t-skjorte for turer på land
 • Bukse og fleecejakke/tynn ull til kvelden – Selv om det er varmt om dagen, kan det kan være kjølig på kvelder og netter
 • Ett tynt ullundertøysett
 • Lett/tynn vindjakke
 • Badetøy og lettørket håndduk for strandbruk eventuelt et slitt laken
 • Solhatt for å beskytte hodet mot sterk sol er viktig (Sort fungerer dårlig i solen)
 • Solkrem med høy faktor (30 – 50). Husk at vi blir lett solbrente når vi er på havet!
 • Porsjonspakker med energidrikk, for eksempel XL1, er viktig for påfyll ved evt. energitap. Kan kjøpes på sportsbutikk i Norge
 • Personlig førstehjelpsutstyr – Gnagsårplaster, paracet etc.
 • Myggmiddel (Det kan være enkelte lokale forekomster av mygg)
 • Nylonvask eller annet vaskemiddel for å skylle opp klær underveis
 • Solbriller og kamera
 • Hodelykt eller lommelykt med nye batterier

Kontanter

På sørvestkysten av Kreta er det vanlig å betale med «cash». Det finnes ingen minibanker i de landsbyene vi skal besøke, og du må derfor ta med kontanter (€uro) som dekker dine private utgifter.

Erfaringsmessig kommer du langt med 150 – 200 €uro den uker vi er på tur. Som eksempel koster en enkel lunsj rundt 10 – 12 €uro og øl/mineralvann cirka 3 – 4 €uro.

Det er mulig å ta ut kontanter i minibank ved ankomst til Chania flyplass lørdag, og samt når vi igjen ankommer Chania mot slutten av uken.

Har du spørsmål vedrørende pakking eller utstyr – ta kontakt!